Vágólapra másolva!
Az egykori versenyző, Alex Wurz szerint a finn okosan építgeti az imázsát, amikor olyan rádióüzenetekkel borzolja a kedélyeket, mint Abu-Dzabiban.

Kimi Räikkönen rádión folytatott párbeszéde a mérnökével az Abu-Dzabi Nagydíjon, vagy a dobogón őt kérdező David Coulthardnak adott pikírt válaszai csak tovább erősítették a köztudatban róla élő képet.

A botrányos életmódjáról ismert Jégember, aki bevallottan az 1970-es évek öntörvényű versenyzőjét, James Huntot tekinti példaképének, később le is gyártatott csapata, a Lotus tagjainak egy különleges pólót egyik riposztjával, miszerint "Hagyjatok békén, tudom, mit csinálok!"

Az egykori Forma-1-es versenyző, Alex Wurz szerint azonban tudatosan rá is játszik, hogy ilyennek lássák. "Nos, Kiminek tényleg ilyen a személyisége" - vélte. "Ugyanakkor okos srác, aki pontosan tudja, hogy a 'Kimi Räikkönen' brandnek mire van szüksége."

Wurz úgy látja, csak allűr, hogy Räikkönen elutasítja a mérnöki tanácsokat. "Kimi tisztában van a mérnökök szerepének fontosságával - elvégre nem véletlenül vitte magával McLaren-es versenymérnökét, Mark Slade-et a Lotushoz" - mutatott rá.