Vágólapra másolva!
Bár 2013-ban a nürburgringi pályán kellene megrendezni a Német Nagydíjat, a létesítmény szóvivője szerint azonban "nem lesz több Forma-1-es verseny" a helyszínen. Megszakadtak a tárgyalások Ecclestone-nal.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy nem a csődközelben lévő Nürburgringen fogják megrendezni a 2013-as Német Nagydíjat. A németországi versenyt évenkénti váltásban rendezi meg Hockenheim és a Nürburgring, jövőre az utóbbi helyszín következne a sorban. A pálya előző F1-es szerződése azonban 2011 végén lejárt, a hosszabbításra pedig az egyre súlyosabb anyagi gondok miatt nem kerülhetett sor.

A Nürburgring tulajdonosai mintegy 250 millió eurós állami támogatással próbálták menteni a versenyt, és a nyár végén úgy tűnt, van esély az új szerződés aláírására. A héten azonban több német újság, köztük a Rhein és az Allgemeine című helyi napilapok is arról tudósítottak, hogy a pálya menedzsmentje és a csődeljárást levezető jogászok között megszakadtak a tárgyalások.

A pálya egyik szóvivője a DPA hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, "nem lesz több Forma-1-es verseny" a Nürburgringen, miután egy ideje már Bernie Ecclestone-nal sem tárgyalnak a folytatásról. A létesítmény ügyével foglalkozó pénzügyi szakértőcsoport szóvivője, Pietro Nuvolini viszont optimistábban látja a helyzetet. "Ha a bérlők szeretnék folytatni a tárgyalásokat, mi nyitott ajtókkal várjuk őket."

Bizonytalan helyzete miatt a Német Nagydíj egyelőre megcsillagozva szerepel a 2013-as versenynaptárban. Amennyiben a Nürburgringen valóban nem lehet megrendezni a versenyt, valószínűleg jövőre is Hockenheim látja vendégül a mezőnyt. A hírek szerint Ecclestone már egy ideje tárgyalásokat folytat a pálya menedzsmentjével, még a rendezési díjban kell megegyezniük.