Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh elismerte, egyelőre nem tudják megítélni, milyen teljesítményre lesz képes Sergio Pérez egy élcsapat autójában.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh tisztában van vele, hogy kockázatot vállalt, amikor Sergio Pérezt szerződtette a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére. A jelenleg a Saubernél versenyző mexikói a második idényét tölti a Forma-1-ben, s bár idén három dobogós helyezéssel hívta fel magára a figyelmet, viszonylag sok hibát is elkövetett. Tapasztalatlansága és fiatal kora miatt sokakat meglepett, hogy a McLaren vele próbálja pótolni Hamiltont.

"22 éves, pontosan annyi, mint Lewis a debütálásakor. Szerintem nagyon tehetséges" - nyilatkozta Pérezről Whitmarsh, majd hozzátette: egyelőre nem lehet megítélni, Pérez mire lesz képes egy nagyobb istállónál. "Őszintén szólva nem tudom. De nem szerződtettük volna le, ha nem gondolnánk azt, hogy képes lesz magasabb szintre lépni. Ezt azonban még nem tudhatjuk."

Whitmarsh elsősorban a nyomástól félti a fiatal mexikóit. Korábban úgy nyilatkozott, Péreznek fogalma sincs arról, milyen teher fog jövőre a vállára nehezedni, hiszen a McLaren és a Ferrari versenyzőinek sokkal nagyobb nyomást kell elviselniük, mint a mezőny többi tagjának.

"Egyes versenyzők képesek megbirkózni ezzel a nyomással, mások viszont nem. Ostobaság lenne azt mondanom, hogy egy fiatal versenyző leigazolásával nem vállalunk kockázatot" - ismételte a csapatfőnök, aki már többször elmondta, nem tulajdonít nagy jelentőséget Pérez hibáinak. A mexikói a szerződés bejelentése óta több incidensbe is belekeveredett, Abu-Dzabiban például stop&go büntetést kapott egy többautós baleset okozásáért, és egy pontot sem tudott szerezni.

"Azon a versenyen sokan ütköztek, számos incidenst láthattunk" - adott kitérő választ Whitmarsh a Pérez hibáit firtató kérdésre.