Vágólapra másolva!
A szeptemberben vezérigazgatóvá kinevezett Cyril Abiteboul veszi át a csapatfőnöki teendőket a leköszönő Tony Fernandestől. Élcsapattá szeretné változtatni a Caterhamet.

A Caterham csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy az istálló vezérigazgatója, Cyril Abiteboul azonnali hatállyal átveszi Tony Fernandestől a csapatfőnöki posztot. Fernandes kedden jelentette be, hogy még az idény vége előtt lemond a pozícióról, és a jövőben a Caterham utcai autókkal kapcsolatos tevékenységére fog koncentrálni. Vele együtt távozik az elnökhelyettes, Dato Kamarudin Meranun is.

Abiteboul az egyetem elvégzése után rögtön a Renault-nál helyezkedett el, a Forma-1-gyel pedig 2007-ben került kapcsolatba, amikor a franciák F1-es csapatának üzletfejlesztési menedzsere lett. 2011-ben a Renault helyettes ügyvezetőjévé léptették elő. A Caterhamhez idén szeptemberben csatlakozott vezérigazgatóként, ezt a szerepkört egyébként a csapatfőnöki teendők mellett továbbra is betölti. A francia Abiteboul még csak 35 éves, így ő lesz a legfiatalabb csapatfőnök a Forma-1-ben.

"Szeretném megköszönni Tonynak és Kamarudinnak, hogy megkaptam tőlük ezt a lehetőséget, és én vezethetem a csapatot a fejlődés újabb fázisába" - nyilatkozta Abiteboul. "Nagy kihívások várnak ránk, de a részvényeseink elkötelezettek, és mögöttünk állnak - ez segítséget jelent abban, hogy a következő években jelentős előrelépéseket tegyünk. Egy napon pedig a legnagyobb sikerekért szeretnénk harcba szállni a Forma-1-ben."

"Cyril kitűnő csapatfőnök lesz. Komoly tapasztalattal rendelkezik az F1-ben, rendkívül nagy tiszteletnek örvend, és egyetért az általunk kitűzött célokkal" - mondta Fernandes az utódjáról. "Egy olyan szezonban veszi át az irányítást, amelyben még nem tudtuk kihasználni a bennünk rejlő lehetőségeket, de már minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy ez megtörténjen. Egy napon majd kiérdemeljük a helyünket a Forma-1 csúcsán, ez pedig az ő vezetésével valósulhat meg."