Vágólapra másolva!
Tony Fernandes még idén leköszön a csapatfőnöki posztról. Az utódjáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy jelenleg is a Forma-1-ben dolgozik.

A 2013-as idénynek új csapatfőnökkel vág neki a Caterham, miután Tony Fernandes elárulta, még az év vége előtt leköszön a posztról. A maláj üzletember a 2010-es debütálás óta irányította az első két évben Lotus, majd Caterham néven induló istállót.

Fernandes távozása nem meglepő, hiszen a kezdetektől hangoztatta, hogy nem szeretne hosszú távon csapatfőnök maradni, idővel átadja a helyét egy olyan szakembernek, aki jobban ért az autóversenyzéshez. A jövőben azon dolgozik majd, hogy a Caterham utcai autókat gyártó részlegét fejlessze. A vállalat egyébként tegnap jelentette be, hogy a Renault-val közösen fogják megépíteni az új Alpine sorozatot.

"Ami a versenyzést illeti, arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb, ha az előrelépés érdekében valaki más vesz át a csapatfőnöki pozíciót" - nyilatkozta az Autocarnak Fernandes, aki mellett az elnökhelyettes, Dato Kamarudin Meranun is lemond a posztjáról. "Az üzlethez kétségkívül jobban értünk, mint ahhoz, hogy tizedeket faragjunk le a köridőkből."

Fernandes úgy véli, az első években jót tett a Caterhamnek, hogy tapasztalt üzletember álltak az istálló élén, hiszen munkájukkal példát mutattak az utódoknak. "Az utat már kitapostuk, a csapat pedig készen áll arra, hogy a középmezőny tagjává váljon."

Fernandes elárulta, már eldöntötték, ki lesz az új csapatfőnök, a részleteket viszont még nem hozzák nyilvánosságra. "Még nem árulhatom el a nevét - csak annyit mondhatok, hogy a Forma-1-en belül dolgozik" - jelentette ki.