Vágólapra másolva!
A hivatalos megerősítés még hiányzik, de Jean Todt közölte, hogy 2014-ben még nem kell elektromos hajtással menniük a Forma-1-es autóknak a bokszutcában. Várhatóan az évtized végére halasztják az új üzemmód bevezetését.

A Forma-1 2014-es Technikai Szabályzatának első verziójába belerakták, hogy a nagydíjakon a versenyautóknak kizárólag elektromos hajtással, gyújtás és üzemanyag-befecskendezés nélkül szabad közlekedniük a bokszutcában. Az új előírás célja a környezetbarát technológia népszerűsítése és elősegítése a sportágban, azonban egy darabig mégsem lép érvénybe, ugyanis a három nagy motorgyártó kérésére elhalasztják a bevezetését.

Az Autosport információi szerint a Ferrari, a Mercedes és a Renault írásban kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a változtatásra, mert túlságosan nagynak vélik annak a költségét, hogy csak bokszutcai használatra fejlesszenek ki ilyen motorelektronikai rendszert, hiszen a versenypályán töltött időhöz képest szinte elhanyagolható időt töltenek a bokszutcában az autók. Emellett olyan aggályok is felmerültek, hogy veszélyes lehet, ha az autók halkan duruzsolnak 60-100 km/ó-s sebességnél, mert így a garázsoknál tartózkodók nem hallják, amikor közeledik egy másik jármű.

Jean Todt, az FIA elnöke az Autosportnak elmondta, elfogadta az elektromos üzemmód bevezetésének elhalasztását, bár ezt később még jóvá kell hagynia a Motorsport Világtanácsnak. Arra számít, hogy körülbelül három évvel, tehát nagyjából 2017-ig halasztják el a szabály hatályba lépését.