Vágólapra másolva!
Bár a kínai sajtó már tényként kezelte, hogy jövőre Hua Ma-csing vezeti a HRT egyik autóját, a csapat tagadta a híreszteléseket.

Kedden több, rendszerint megbízható kínai forrás is közzétette, hogy a HRT megállapodott Hua Ma-csinggel, így 2013-ban ő lesz Pedro de la Rosa csapattársa. Bár egyes források hivatalos hírként tüntették fel a kínai tesztpilóta szerződtetését, a HRT szerdán tisztázta az ügyet: félreértés történt, egyelőre még döntöttek arról, ki kapja meg az ülést.

Kínai versenyző még soha nem vett részt Forma-1-es futamon, de a sportágnak üzleti szempontból rendkívül fontos országban régóta reménykednek abban, hogy hamarosan hazai pilótának is szoríthatnak. Erre a legnagyobb esélye valóban Hua Ma-csingnek van, aki idén már három nagydíjon helyettesítette Narain Karthikeyant a pénteki első szabadedzésen. Júliusban részt vett a fiatal versenyzők silverstone-i tesztjén is, így már elegendő kört tett meg ahhoz, hogy megkapja az F1-es induláshoz szükséges engedélyt.

Bár a pénteki edzéseken a kínai versenyző jelentősen lemaradással végzett a másik HRT-t vezető de la Rosa miatt, a csapat úgy nyilatkozott, elégedettek a versenyzővel, és a jövőben is szeretnének együtt dolgozni vele. Arról azonban nincs szó, hogy már meg is egyeztek vele a 2013-as szerződésről. "Jelenleg Pedro az egyetlen versenyző, aki biztosan nálunk vezet 2013-ban" - válaszolta a csapat szóvivője az Autosport érdeklődésére.

A kínai hatóságok kedden ünnepélyes keretek között ünnepelték Hua Ma-csinget Sanghajban, és gratuláltak neki az eddig elért eredményeihez. A versenyző megköszönte az ország támogatását, és az ígérte, a jövőben is keményen dolgozik majd a Forma-1-be kerülésért.