Vágólapra másolva!
A WSR újdonsült bajnoka, Robin Frijns elárulta, kétszer is nemet mondott a Red Bull ajánlatára, amikor hívták az utánpótlás-programjukba. Szerinte ott "kutyául" bánnak a fiatalokkal.

A holland Robin Frijns nyerte idén a World Series by Renault elitosztályának bajnokságát, és kedden kipróbálhatja a Sauber F1-es versenyautóját is Abu-dzabiban, a fiatal versenyzők tesztjén. Mint kiderült, korábban felfigyelt rá a Red Bull is, és szívesen felvették volna az utánpótlás-programjukba, ám a jelenleg 21 éves pilóta meglepő módon kétszer is elhajtotta őket.

Mint elmondta, nem kért abból a bánásmódból, ami szerinte a programban résztvevőkre vár. "Úgy bánnak (a fiatalokkal), mint egy kutyával" - idézte Frijnst a holland Telegraaf. "Ismerem a játékukat. Aki ott van, nem döntheti el, mit akar csinálni, és ha nem csinálja meg azt, amit ők akarnak, kidobják."

A fiatal versenyzőnek éppen ez az, ami nem tetszik. "A karrieremben mindig én választottam, és ezt folytatni is akarom. Olyan emberekre van szükségem, akikben megbízom, tehát a Red Bull nem nekem való. Pedig többet nyertem, mint (Sebastian) Vettel azelőtt, hogy hírnévre tett szert a Forma-1-ben" - mondta. Csütörtökön egyébként pont a Red Bull autóját fogja vezetni a teszten.

A Red Bull utánpótlás-részlegéből több pilóta eljutott már a Forma-1-ig, Vettel mellett Scott Speed, Sébastien Buemi, Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne. Több fiatalt azonban idő előtt kiszórtak, mert nem voltak megelégedve a kisebb sorozatokban nyújtott teljesítményükkel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!