Vágólapra másolva!
A Lotusnál úgy vélik, azért sikerül kihozniuk a maximumot a szenvtelen finnből, mert meg sem próbálják korlátok közé szorítani.

Kimi Räikkönen visszatérése a Forma-1-be már eddig is egyértelműen siker volt, de az Abu-dzabi Nagydíjon vasárnap aratott győzelme óta efelől senkinek nem maradhattak kétségei. Csapatánál, a Lotusnál úgy vélik, azért tudják kihozni belőle a maximumot, mert nem korlátozzák közismerten nagy szabadságvágyát.

"Erről őt kellene megkérdezni, de én azt hiszem, tényleg így van. Kezdettől fogva tudatosan törekedtem erre" - mondta a Lotust irányító Eric Boullier. "Amikor először találkoztam vele, két órán keresztül beszélgettünk az irodámban. Egyértelmű volt, hogy a srác nem boldog, hiszen Kimi a versenyzést és a győzelmeket élvezi a legjobban."

"Ezen felül biztosítani kell számára, hogy az időbeosztása rugalmas legyen."

Bár miután ezzel a McLarennél Räikkönennek gondja volt, következő munkaadója, a Ferrari próbált törekedni rá, de a nagy gyári csapat jellegéből és szponzori hátteréből adódóan nem tudott akkora szabadságot biztosítani neki, mint a Lotus.

Räikkönenről éppen a győzelme előtti héten jelentették be, hogy hosszabbított jelenlegi alakulatával, noha csak egy évre, mert nem akarta hosszú távon elkötelezni magát. Egy interjúban elismerte, hogy még nem tudja, második pályafutása sokáig fog-e tartani. Boullier ettől függetlenül úgy véli, az idő jót tesz Räikkönen és a Lotus kapcsolatának.

"Időre és tapasztalatra van szükség (az összecsiszolódáshoz)" - mondta. "Idén bizonyos értelemben két új versenyzőnk van, és egy csapat, egy győztes csapat építéséhez számtalan tényezőnek kell stimmelnie. Ezek közé tartozik az idővel megszerzett tapasztalat, és idén látnunk kellett, hogy a pilótáinknak hullámzó a teljesítménye. Kimi viszont mostanra az időmérőn és a versenyen is topon van."

Räikkönen két fordulóval a szezon vége előtt az összetett 3. helyén áll, de a világbajnoki címre győzelme ellenére elvesztette a matematikai esélyét is Abu-dzabiban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!