Vágólapra másolva!
Nico Rosberg nem számított rá, hogy Narain Karthikeyan lelassít előtte egy padlógázas szakaszon - az indiai egy hidraulikai probléma miatt lépett a fékre. 

Az ütközésekkel tarkított Abu-Dzabi Nagydíj legcsúnyább balesetét Nico Rosberg okozta, aki belerohant az előtte hirtelen lassító Narian Karthikeyanba. A HRT megdobta a Mercedest, amely szó szerint átrepült felette, majdnem át is fordult, ám szerencsére négy keréken érkezett az aszfaltra. Az ijesztő baleset után mindkét versenyző a saját lábán hagyta el az autót.

Az indiai az Autosportnak arról számolt be, hogy a hidraulika meghibásodása miatt nem tudta irányítani az autóját, ezért lassított. "Narain azt mondta, hogy a kormánya elromlott, így nem tudta irányítani az autót" - magyarázta Rosberg. "Ezért azonnal rálépett a fékre, én persze nem számítottam rá, hogy ott fog fékezni, mert az a szakasz általában simán padlógázas."

"Nem számítottam rá, így esélytelen volt, hogy időben reagáljak" - tette hozzá a német, aki a rajtnál Romain Grosjeannal ütközött, így már az első körben be kellett jönnie a bokszba, ezért került a mezőny hátuljára. Michael Schumacher 11. helyének köszönhetően ez már zsinórban a 4. verseny, amelyről pont nélkül távozik a Mercedes.


Kathikeyan utólag elmondta, igencsak ijesztő élményben volt része, amikor Rosberg átszánkázott a bukósisakja felett, így örül, hogy épségben megúszta a balesetet.

"Az autója rajta volt az enyémen" - magyarázta. "Elég ijesztő volt, nagyon közel került hozzám. Részletesen láttam a kocsija alját, ahogy elhaladt felettem."

"Nem tudtam semerre fordulni a kanyarban, így el kellett vegyem a lábam a gázról, különben nagy baj lett volna" - mondta az indiai, aki elmondása szerint meg se tudta mozdítani a kormányt. "Nico szerencsétlenségére épp ott volt."