Vágólapra másolva!
Felipe Massa úgy érzi, Mark Webber büntetést érdemelt volna, miután egy sikánt levágva elé jött vissza a pályára. Emiatt el kellett rántania a kormányt, és megpördült.

Az Abu-Dzabi Nagydíjon 7. helyet szerző Felipe Massa úgy érzi, a sportfelügyelők túl elnézőek voltak Mark Webberrel szemben, akivel a 27. körben került összetűzésbe.

A páros a hatodik helyért harcolt, amikor fej-fej mellett értek a 11-es kanyarba: össze is koccantak, így Webbert kénytelen volt kimenekülni a bukótérbe. Amikor azonban a sikánt levágva visszatért a pályára, Massa elrántotta a kormányt, és óriásit füstölve megpördült. A sportfelügyelők megvizsgálták az ügyet, azonban nem róttak ki büntetést.

"Én voltam a belső íven, a kanyar kijáratánál pedig összeértek a kerekek. Aztán ő úgy döntött, egyenesen megy tovább, így levágta a sikánt" - idézte fel Massa a történteket. "Én bevettem a sikánt, amit ő levágott, így elém jött vissza. Nagyon keményen kellett fékeznem, hogy ne menjek neki, és megpördültem. Tehát ő okozta a balesetet" - szögezte le.


A brazil élesen bírálta a sportfelügyelőket, akik egyébként szokatlanul gyors ítéleteket hoztak a verseny alatt. "Nem első alkalommal látjuk, hogy a sportfelügyelők nem a helyes döntést hozzák meg, vagy nem a helyes irányt képviselik. Úgy döntöttek, nem rónak ki büntetést, ami szerintem teljesen helytelen."

Massa az eset után visszaesett a két Red Bull mögé, pedig a Ferrari érdeke nyilván az lett volna, hogy a lehető legtovább feltartsa Sebastian Vetteléket. Webber később egy másik baleset miatt feladni kényszerült a versenyt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a