Vágólapra másolva!
A német elégedett az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén megszerzett 8. helyével, úgy érzi, sikerült javulniuk. Schumacher hibázott az utolsó mért körében, ezért nem jutott be a Q3-ba.

Az utóbbi futamokon látott formájukat figyelembe véve elégedett lehet a Mercedes az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjével, hiszen Nico Rosberg a 8. rajthelyről jó eséllyel szállhat harcba a pontszerző helyekért. A németeknek szükségük is van a jó eredményre, mert a legutóbbi három versenyen nem sikerült a legjobb tíz között végezniük. Bár Rosberg ezen a pályán valóban erősebbnek érzi az autóját, úgy érzi, a 8. helynél többet itt sem lehetett volna kihozni belőle.

"Jól sikerült a mai időmérő: a 8. hely volt a célunk, és sikerült is ebben a pozícióban végeznünk. Megelőztem egy Ferrarit és egy Lotust, ez mindenképpen előrelépés. A beállításokon is sikerült javítanunk a hétvégén" - nyilatkozta az edzés után, majd elárulta, közvetlenül az időmérő előtt fékproblémái voltak, ám a szerelők időben kijavították a hibát. "Holnap nem lesz könnyű előrelépnünk, de már várom a versenyt - meglátjuk, mire leszünk képesek."

Rosberg teljesítményét a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is dicsérte, különösen annak fényében, hogy a Q3-ban futott első mért köre után már nem tért vissza a pályára. "Csak egy lehetősége volt bizonyítani, de a körideje 6 tizeddel közelebb volt (Sebastian) Vetteléhez, mint az előző két versenyen" - mondta Haug. "A 7. helyezett (Fernando) Alonsótól is csak 21 ezreddel maradt el."

Forrás: AFP

Schumacher számára csalódással ért véget az edzés: az utolsó körében hibázott, így nem sikerült bekerülnie az utolsó szakaszba, csak a 14. helyről várhatja a rajtot. A Q2 végén ráadásul arra sem volt lehetősége, hogy újabb mért körrel próbálkozzon - már lengették a kockás zászlót, amikor a célegyenesbe ért.

"A Q2-ben futott utolsó köröm előtt egy kicsit változtattunk a beállításokon, de az első szektorban ezt nem tudtam rendesen kihasználni, főleg az első kanyarban" - magyarázta. "Nem sikerült abban a pozícióban végeznünk, ahol szerettünk volna, de holnap mindenképpen megpróbálom a legtöbbet kihozni a rajthelyemből."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!