Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a McLaren pénteki formáját látva még a pole pozíciót is elérhetőnek tartja Abu-Dzabiban, Jenson Button szerint azonban fontosabb, hogy dűlőre jussanak az ismét fejtörést okozó lágy gumikkal.

Az elmúlt versenyhétvégék talán legbiztatóbb pénteki edzésnapját teljesítették a McLaren versenyzői Abu-Dzabiban, ahol délelőtt mindenkinél gyorsabbnak bizonyultak, délután pedig csak Sebastian Vettel tudott beférkőzni eléjük. Lewis Hamilton úgy érzi, most talán elég jó formában vannak ahhoz, hogy végre ismét megszorongathassák a Red Bullt.

"Arra számítottunk, hogy Sebastian gyors lesz - és főleg a második szabadedzésen, a Red Bullok fel is vették a ritmust" - fogalmazott. "De ahogy mondtam, a mi autónk is gyorsnak bizonyult az első edzésen, és egész nap a tabella tetejének közelében voltunk, szóval van mire építkeznünk. A lehető legkeményebben dolgozunk este, mint mindig, és ha a holnapi időmérőn megelőzzük a Red Bullokat, az egy óriási bónusz lesz számunkra."

A csapattól az év végén távozó brit a második edzésen a lágy gumikkal bajlódott egy kicsit, amelyek már nem először okoznak fejtörést a csapatnak. "Elég trükkös feladatnak bizonyult jó köridőt futni a lágyabb keveréken, így ma este vár ránk némi munka, hogy kiderítsünk, hogyan bírhatnánk működésre a lágy gumikat" - tette hozzá.

Hasonló gondokat tapasztalt a másik McLarent vezető Jenson Button is, így a csapat mérnökeinek ezt a területet kell körüljárniuk ma este. "Örömmel jelenthetem, hogy az autónk itt meglehetősen jónak tűnik a hosszú etapokon, szóval most arra fogunk fókuszálni, hogy megértsük, mennyire terhelhetjük a gumikat egy hosszú etapon. Ha a versenytempónk megegyezik Red Bullokéval, akkor ez valószínűleg fontosabb lesz a vasárnapi futam szempontjából, mint az, hogy a szombati időmérőn megelőzzük őket" - mutatott rá.

Forrás: McLaren

Bár Button mindkét edzésen Hamilton mögött végzett, őszintén örült, hogy gond nélkül teljesítette a programot, mivel a múlt héten Indiában egy műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a második szabadedzést.

"Míg Lewist némi forgalom akadályozta a hosszú etapos szimulációja alatt a második szabadedzésen, Jenson elégedett volt, hogy jó néhány kört megtehetett, különösen azután, hogy múlt pénteken, Delhiben nem tudott elég sokat futni, ami az egész Indiai Nagyíj hétvégéjén befolyásolta a tempóját" - mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök, aki "extrém módon" szoros kvalifikációra számít.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!