Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint az idény második fele óta remekül teljesít a Daniel Ricciardo-Jean-Eric Vergne páros, ezért is érdemelték meg a szerződéshosszabbítást. A két fiatal úgy érzi, sokat erősödtek 2012-ben.

Újabb helyek keltek el a 2013-as mezőnyben, miután a Toro Rosso bejelentette, megtartja az idén az első teljes szezonjukat teljesítő fiatal versenyzőit, Daniel Ricciardót és Jean-Eric Vergne-t. "Mindkét versenyző szép munkát végzett a szezonban. Daniel csak pár (a HRT-nél teljesített) nagydíjjal a háta mögött csatlakozott hozzánk, ezért különösen hasznosak voltak a visszajelzései és a tapasztalatai, amíg Jean-Eric felvette a tempót. Neki gyakran számára ismeretlen pályákat is meg kellett tanulnia" - mondta Franz Tost csapatfőnök.

"A nyári szünetet követően mindketten sok pontot szereztek, és az egész csapatot lenyűgözte az érettségük a mérnökökkel és az autóval való munkával kapcsolatban."

A Toro Rosso jellemzően a Red Bull által támogatott tehetségek képességeinek felmérésére és csiszolására ad lehetőséget - emiatt általában egynél több évet adnak a pilótáknak a bizonyításra. Tost kijelentette, ennek érdekében a tervezőgárdának is össze kell kapnia magát. "A tőlünk telhető legjobbra törekszünk, hogy 2013-ra olyan autót gyártsunk, amelyben (a versenyzők) megmutathatják a tehetségüket."

Forrás: Toro Rosso

Az STR7-es modell behatárolja Ricciardo és Vergne lehetőségeit, s nem meglepő, hogy bár többször pontot szereztek, a tabellán csak a pont nélkül álló három kiscsapat pilótáit előzik meg. Ricciardo volt az, aki több alkalommal ért célba az első tíz között, szám szerint ötször, összesen kilenc pontot gyűjtve.

"Felcsigáz a tudat, hogy a Scuderia Toro Rossónál maradok még egy idényre" - nyilatkozta. "Nagy elvárásaink vannak a jövő évre, de én készen állok, hogy teljesítsem." Az ausztrál kifejtette, műszakilag sokat fejlődött idén.

A több pontot azonban Vergne gyűjtötte, aki három futamon hozott össze tizenkét egységet. "Nehéz évad volt, de újoncként sokat tanultam a srácok támogatásának és a velük való nagyszerű kapcsolatnak köszönhetően" - mondta. "Már sokkal erősebbnek érzem magam, jobb versenyzővé váltam."