Vágólapra másolva!
A csapat megerősítette, a korábbi szóbeszédnek megfelelően a német pilóta 2013-tól náluk folytatja a pályafutását. Lehet, hogy jövőre mindkét versenyzőt lecserélik, de csak később jelentik be Hülkenberg csapattársát.

Igaznak bizonyultak azok a híresztelések, melyek szerint Nico Hülkenberg a jövő évtől a Saubert erősíti. A 25 éves német két év után hagyja el a Force Indiát, amelynél tavaly tesztpilótaként, idén pedig versenyzőként szerepelt, s egyenletesen jó teljesítményével felhívta magára figyelmet - állítólag a Ferrarinál is szóba került a neve Felipe Massa lehetséges utódjaként.

Hülkenbergre végül a Sauber csapott le, és az újdonsült csapatfőnök nagyon jó véleménnyel van róla. "Egy ideje figyelemmel követtük Nicót, és a teljesítménye nagyon meggyőző volt. Már a GP2-ben is igaz volt ez, ami folytatódott a Forma-1-ben is" - közölte Monisha Kaltenborn, aki kiemelte a versenyző újonc évében szerzett brazíliai pole pozícióját a Williamsszel.

"Egyértelműen megmutatta, hogy képes lecsapni az adódó lehetőségekre. De az ilyen kiemelkedő eredmény csupán egy tényező, a csapatmunka más - viszont ebből a szempontból is bízom Nicóban. Biztos vagyok benne, hogy remekül beilleszkedik majd a Sauber F1-es istállójába."

Forrás: Force India

Hülkenberg eddig 49 pontot gyűjtött a szezonban - öttel többet, mint a másik Force Indiát vezető Paul di Resta -, s csak egyetlen ponttal van lemaradva a sauberes Kamui Kobajasitól. Az utóbbi időben mutatott formája alapján nem kizárt, hogy lehagyja a japánt, és akár még a tőle 17 pontra lévő Sergio Pérez pozíciójára is veszélyes lehet, hiszen a Sauber párosa nullázott az előző két nagydíjon.

A német egyelőre a hátralévő három futamra koncentrál, és megköszönte a Force Indiának a lehetőséget, hogy a Williamstől való kényszerű búcsúja után lehetőséget adtak neki. A váltást ugyanakkor várja. "Nagyon várom a közös munkát a Sauber F1 Teammel. Ez egy kiváló, versenyképes csapat, ráadásul náluk rendszeresen kivételes teljesítményt nyújtanak a fiatal versenyzők" - mondta. "A csapat fejlődésen megy át, és biztos vagyok benne, hogy együtt sokat érhetünk el."

A Sauber később jelenti be, hogy ki lesz a másik pilótájuk. Kobajasinak szponzorokat kell találnia, ha meg akarja tartani az állását, de az istállónak akkor is van alternatívája, ha ez nem jön össze: a tesztpilóta Esteban Gutierrez többször vezette már az autójukat, Indiában az első szabadedzésen is lehetőséget kapott Pérez állítólagos megfázása után. Neki nem kell félnie a támogatók hiányától, mexikói honfitársához hasonlóan őt is segíti a telekommunikációs óriásvállalat, a Telmex.