Vágólapra másolva!
Sorozatban a harmadik hétvégéjét fejezte be pont nélkül a Mercedes, amely alulmaradni látszik a szoros fegyverkezési versenyben. Schumacher váltóprobléma miatt adta fel az Indiai Nagydíjat.

Katasztrofális hétvégét zárt a Mercedes Indiában: Michael Schumacher az első körben elszenvedett defektje miatt a mezőny végére esett vissza, majd be sem fejezte a versenyt, Nico Rosberg pedig folyamatosan visszaesve lecsúszott a pontszerző helyekről.

A hétszeres világbajnoknak a rajt után hátulról Jean-Eric Vergne koccant neki, amitől azonnal defektet kapott, így majdnem egy egész kört három keréken kellett megtennie, hogy visszatérjen a bokszba. "Igazából már a rajtnál vége volt a versenyemnek: annyi időt vesztettem, mire visszaértem a bokszba a defekttel, hogy minden esélyünk elszállt a pontszerzésre" - mondta.

Pedig a kemény gumikon rajtolva a korai kiállásának köszönhetően szinte az egész futamot a lágy keveréken teljesítette, így a vége felé az élmezőnnyel azonos köridőket futott - de hiába. "A tempónk egész jó volt, de túl messze voltam, hogy néhány helynél többet javítsak" - tette hozzá.

Schumacher az első körös mizéria után körhátrányba került, és Romain Grosjean feltartása miatt még vizsgálat is indult ellene, azonban a sportfelügyelők a felvételek megtekintése után nem szabtak ki rá büntetést. Végül 5 körrel a leintés előtt bekormányozta a Mercedest a garázsba.

"A verseny végén elővigyázatosságból hívtuk ki, miután aggasztó jeleket kaptunk a váltóról" - mondta el Ross Brawn csapatfőnök. "Idén nagyon szoros a mezőny, így néhány tized eltérés a köridőben jelentős különbséget jelenthet a pozíciót illetően. Jelenleg ezeknek az értékes tizedeknek a rossz felén állunk, ami miatt ismét nem tudtunk pontot szerezni délután."

A csapat Schumacher defektje után csak Rosbergben reménykedhetett, aki a 10. helyről rajtolva végül a 11. helyen fejezte be a futamot. "Mindig nehéz, ha az ember épphogy csak lecsúszik a pontokról. Kemény délután van a hátunk mögött. A friss gumikon rajtolva abban reménykedtem, hogy sikerül javítanom néhány helyet, de egyszerűen nem volt meg a tempónk, úgyhogy végül a mögöttem érkezőkkel szemben kellett védekeznem" - nyilatkozta a csalódott német.

A csapat mérlege az elmúlt versenyeken elég kiábrándító: az elmúlt három futamon nem szereztek pontot, pedig ilyen korábban a szezonnyitó óta nem történt velük.