Vágólapra másolva!
A délelőtti edzéssel ellentétben az Indiai Nagydíj időmérőjén Michael Schumacher jelentősen lassabbnak bizonyult csapattársánál. Nico Rosberg azt reméli, a versenyen friss gumikkal előnybe kerülhet.

Az indiai időmérőn 14. helyet megszerző Michael Schumacher maga sem érti, hogy délelőtti bíztató tempója után miért csúszott ennyire hátra a délután folyamán. A harmadik szabadedzésen ugyanis még úgy tűnt, Nico Rosberg az, aki szenved a Mercedesszel, délutánra azonban fordult a kocka.

"Kemény időmérő edzésen vagyunk túl, aminek nem igazán tudom megmagyarázni az okát, főleg, ha a köridőimet összehasonlítom a délelőtti edzésen látottakkal. Az edzésen sokkal magasabb üzemanyag szint mellett voltunk képesek ilyen köridőkre, de valamilyen okból kifolyólag délután nem tudtuk a gumikat a megfelelő működési tartományba hozni, és elég tapadást elérni" - mondta a hétszeres világbajnok, akinek Q2-ben elért 1:26.572-es ideje kevesebb mint egy századdal gyorsabb csak délelőtti legjobbjánál.

Forrás: Mercedes

Schumacher nem találta a tapadást

Nico Rosberg vele ellentétben könnyedén bejutott a Q3-ba, ahol viszont a Mercedestől már sokszor látott taktikát követve nem teljesített mért kört, hogy vasárnap friss abroncsokkal rajtolhasson "Úgy néz ki, hogy a gumik nagy terhelésnek lesznek kitéve a versenyen a hosszú etapok miatt, így előnybe kerülhetek az előttem lévő autókkal szemben" - mondta. " Persze nem jó érzés a bokszban várni, és onnan nézni a többieket" - tette hozzá.

Ross Brawn elárulta, komoly dilemma elé néztek délután. "Az időmérőn el kellett döntenünk, hogy engedjünk-e a csábításnak, hogy megmutassuk a valódi tempónkat, vagy inkább reálisan azt vegyük figyelembe, mit hoz majd a verseny" - fogalmazott a csapatfőnök. A Q2 után nyilvánvalóvá vált számukra, hogy a 7. helynél semmiképp sem juthatnak előrébb, a döntést viszont nehezítette, hogy Rosberg éppen a kopott lágy gumikon bizonyult leggyorsabbnak."

"Végülis úgy döntöttünk, nem akarjuk a versenyt egy olyan szett használt lágy gumin kezdeni, ami már tíz kört teljesített, mivel ez korlátozná a stratégiai lehetőségeinket" - magyarázta a döntést.