Vágólapra másolva!
A McLarentől év végén távozó Lewis Hamilton ugyanúgy tesztelheti a 2013-as fejlesztéseket, mint Jenson Button. A csapat nem aggódik emiatt, hiszen a pilóták nem tudnak részletes technikai információkat az új elemekről.

Az Indiai Nagydíj pénteki edzésnapján felmerült, hogy a Mclaren titkolózik az év végén távozó Lewis Hamilton előtt a 2013-as fejlesztésekkel kapcsolatban, a csapat azonban szombat reggel tiszta vizet öntött a pohárba.

Sam Michael sportigazgató elmondta, Hamilton és Jenson Button felváltva tesztelik az új elemeket. "Igazából, hogy őszinte legyek, ma (péntek) reggel Lewis végezte el az összes tesztet, mivel felváltva adjuk ki a feladatot a versenyzőinknek" - magyarázta. Michael hozzátette, felesleges is lenne titkolózni, hiszen a pilóták nincsenek tisztában a technikai részletekkel.

"Ha éppen egy új szárnyat tesztelnénk, tisztában lennének vele, hogy új szárnyról van szó, de azt semmi esetben sem tudnák, hogy éppen a dőlésszögön vagy a véglapon változtattunk egy kicsit. Ilyen típusú adatokba soha nem látnak bele."

A félreértések elkerülése végett hozzátette, ez mindkét versenyzőre egyformán vonatkozik. Hamilton "sem tudna a részletekről, ahogy Jenson sem, mivel ez nem olyasmi, amivel egy versenyzőnek kell foglalkoznia" - mutatott rá. "Mérnöki feladatról van szó."

Michael hozzátette, hogy a pilóták visszajelzése manapság néhány esetet leszámítva már nem is feltétlenül szükséges az új fejlesztések értékelésénél.