Vágólapra másolva!
A Red Bull ausztrál pilótája nem áldozná fel a győzelmet Indiában, ha mögötte csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető Sebastian Vettel autózna.

Amikor az indiai pályán arról kérdezték újságírók Mark Webbert, hogy félreállna-e Sebastian Vettel elől, az ausztrál arra célzott a válaszával, hogy bár az esélyei már minimálisak a világbajnoki címre, nem adná át a helyét. Webber jelenleg 63 ponttal van elmaradva a pontversenyt vezető Vetteltől, és még 100 pontot lehet szerezni a hátralévő négy futamon.

"Ha ezen a hétvégén lesz esélyem megnyerni a nagydíjat, ki is fogom használni" - nyilatkozta Webber csütörtökön a Buddh International pályán. "Matematikailag még van esélyem (világbajnoknak lenni). Ha én vezetek a futamon, nem fogok félreállni senki elől."

Webber azért elismerte, Vettel és Alonso komoly balszerencséjére is szüksége lenne ahhoz, hogy világbajnok lehessen. "Sok peches futamra lenne szükség Sebtől és Fernandótól ehhez. Igen, Szuzuka nagyot rontott az esélyeinken, sok pontot vesztettünk el ott. Jó lenne, ha azok most meglennének" - tette hozzá.

"Biztosan hasznos lenne versenyeket nyerni, de ha ezek a srácok ott végeznek, ahol szoktak, akkor nehéz lesz ledolgoznom a hátrányomat. Ehhez jön még a mostani pontozási rendszer: a legtöbben viszonylag sok pontot szereznek, hacsak nem esnek ki. Nagyon nehéz lesz, de az ember soha ne mondja, hogy soha."

Forrás: Red Bull
Webber krikettezik csütörtökön Indiában

Webber szerint az Indiai pálya fekszik a Red Bull RB8-asnak, igaz, ez mostanában szinte minden pályáról elmondható. "Szerintem jónak kellene lennünk itt. Nem úgy jöttünk ide, hogy azt gondoltuk, ez isolyan lesz, mint Monza. Papírforma szerint elég jól kellene szerepelnünk. De mindent bele kell adnunk a pole pozícióért."

"A Ferrari és a McLaren mindig közel van, a Ferrari különösen vasárnaponként. A McLaren szombaton erősebb, de Szuzukában nem voltak olyan gyorsak a versenyen, tehát nem tudhatjuk, mire számítsunk tőlük."