Vágólapra másolva!
Ha jól szerepel novemberben, a fiatal versenyzők tesztjén,jó esélye lesz a Saubernél valamilyen állásra Robin Frijnsnek, a Formula Renault 3.5 idei bajnokának.

A Sauber már régóta figyeli a 21 éves holland versenyzőt, aki az elmúlt három évben minden sorozatban bajnok lett, ahol elindult. Két éve a Formula BMW Europe-ban, tavaly a Formula Renault Eurocupban, idén pedig a Formula Renault 3.5-ben nyerte meg a pontversenyt. Utóbbi, múlt hétvégén aratott győzelme sok vitát gerjesztett, mivel a barcelonai szezonzárón ütközött Jules Bianchival. A Ferrari érdekeltségébe tartozó francia versenyző volt az egyetlen, aki rajta kívül még esélyes volt a bajnoki címre, de Bianchi az incidensben kiesett. Igaz, a baleset abból a szempontból nem volt sorsdöntő, hogy az akkor állása szerint akkor is Frijns lett volna a bajnok, ha a francia mögött ér célba.

Frijns sokak véleménye szerint a legtehetségesebb versenyző, akit mostanában még nem hozták összefüggésbe egyik Forma-1-es csapattal sem. Ezért csapott le rá a Sauber, a svájciak már bejelentették, hogy őt is beültetik az autójukba a novemberi, Abu-Dzabiban rendezendő teszten. Ezen kizárólag olyan fiatalok vehetnek részt, akik addig legfeljebb két Forma-1-es nagydíjon vettek részt. A teszt kritikus fontosságú lesz a holland versenyző számára a jövője szempontjából, ugyanis ha jó teljesítményt nyújt, a Sauber valószínűleg hosszú távú szerződést köt vele.

Forrás: www.robinfrijns.com

"Robint nagyon tehetségesnek tartjuk, ezért akarunk adni neki egy lehetőséget. Ez csak egy teszt lesz, amelyen lehetőséget kap a bizonyításra" - nyilatkozta Monisha Kaltenborn, a Sauber nemrég kinevezett csapatfőnöke. Frijns mellett a mexikói Esteban Gutiérrez is vezethet majd Abu-Dzabiban, aki az Indiai Nagydíj első szabadedzésén már helyettesítette Sergio Pérezt. Ő már jövőre is esélyes a csapat egyik versenyzőülésére.