Vágólapra másolva!
A Red Bull remeklése sem vette el a kedvüket, továbbra is hisznek benne, hogy minden versenyen győzelmi eséllyel szállnak harcba. A fejlesztésekkel már a következő szezonra is készülnek.

Bár négy futammal a 2012-es világbajnokság vége előtt már csak matematikai esélyük van a világbajnoki címre, a McLaren nem hajlandó lejjebb adni az elvárásaiból: azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az idényből hátralévő futamok mindegyikét megnyerik. Mivel Lewis Hamilton 62 pontos hátránnyal áll a tabella 4. helyén, a bajnoki cím ebben az esetben is csak akkor lenne lehetséges, ha az ellenfelek hibáznak, a sportigazgató Sam Michael azonban töretlen lelkesedét vár el a csapattól.

"A szezon végéig keményen fogunk dolgozni - az célunk, hogy az összes futamot megnyerjük, és mindent megteszünk ennek érdekében" - jelentette ki a McLaren telefonos sajtókonferenciáján. Michael annak sem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy a legutóbbi három futamon a Red Bull diadalmaskodott, hiszen az élcsapatok között gyakran változott az erősorrend az idény során.

"Nagyon szoros a mezőny, akár egy-két tizedes különbség is megfordíthatja az erőviszonyokat. Ez fejlesztésekkel is megvalósítható, ha az ellenfelek nem tudnak eleget javulni" - vélekedett. "Hiszünk benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Red Bullal - azért utazunk el az utolsó négy versenyre, hogy kettős győzelmeket arassunk."

Forrás: McLaren

A fejlesztések nem csak az idei futamokon segíthetik a istállókat, a szabályok ugyanis nem változnak számottevően 2013-ban. "Bár különböző programokat igényel a két autó fejlesztése, elég sok az átfedés, így nem kellett sokat gondolkoznunk azon, hogy folytassuk-e a 2012-es autónk fejlesztését" - magyarázta a sportigazgató. "Bár ilyenkor még nem szoktunk belemenni a részletekbe, azt elárulhatjuk, hogy a következő versenyeken is vetünk be újításokat."

Michael szerint a Red Bull, a McLaren és a Ferrari között zajló fejlesztési verseny egyre keményebb munkára ösztönzi az istállókat, így a szezon végén is folyamatosan résen kell lenniük. "Minden versenyre körülbelül egy-másfél tizedet kell javulnunk, ha versenyképesek akarunk maradni" - mondta. "Ha valaki ennél többet gyorsul, akkor máris elhúzhat, vagy jelentős előnyre tehet szert a közvetlen ellenfeleivel szemben."

A sportigazgató nem tagadja, hogy a siker érdekében a riválisoktól is tanulniuk kell. "Nem csak a saját ötleteinket kell megvalósítanunk, az ellenfelek autóiból is inspirációt nyerhetünk. Nem egyszerűen arról van szó, hogy lemásoljuk a megoldásaikat - meg kell értenünk a működésüket is."