Vágólapra másolva!
Miután sokan felvetették, hogy ki kellene vizsgáltatnia a látását, azt tervezte, hogy a visszavonulásának bejelentésére egy fehér bottal tántorog be. Azt mondja, megtanult együtt élni az ehhez hasonló kritikákkal, amelyeken csak röhög.

Michael Schumacher 43 évesen versenyez a Forma-1-ben, ami meglehetősen szokatlan, hiszen ilyen életkorú pilóták évtizedek óta nem voltak a mezőnyben. Amikor a Mercedes német versenyzője durva vezetői hibát követ el, többen előhozakodnak azzal, hogy már túl öreg, rosszul lát, és emiatt hibázott.

Legutóbb a Szingapúri Nagydíjon fordult elő ilyesmi, ahol Schumacher féktávon belerohant Jean-Eric Vergne autójába, és nem okozott különösebb meglepetést, hogy tettéért tíz rajthelyes büntetést kapott a következő futamra. Japánban a visszavonulását is bejelentette, ám elárulta, megfordult a fejében, hogy előtte gúnyosan reagál az őt ért kritikákra.

"A szuzukai sajtótájékoztatóra fehér bottal akartam elmenni, miután sokan felvetették, hogy szemüvegre van szükségem, és hogy a sötétben vak vagyok" - mondta a Welt am Sonntag-nak. "Az ilyesmin csak nevetni tudok. A szemeim tökéletesek."

Forrás: Mercedes

Schumacher hozzátette, tudja kezelni az ehhez hasonló bírálatokat. "Megtanuljuk, hogyan kell bánni az ilyesmivel. Vannak emberek, akik csak szalagcímekre akarnak kerülni a nevemmel" - közölte. "Ha megértjük ezt, jobb, ha figyelmen kívül hagyjuk."