Vágólapra másolva!
Jean Todt azt a tanácsot kapta elődjétől, hogy időnként érdemes felvállalni a konfliktusokat a Forma-1-es csapatokkal, ő azonban nem akarja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség diktátorként irányítsa a sportágat.

Max Mosley négy cikluson át, 1993 és 2009 között töltötte be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki tisztségét, és amikor utódja, Jean Todt munkájáról kérdezték, azt mondta, a francia egyelőre konzervatív politikát folytat hozzá képest.

"Teljesen más a stílusa" - nyilatkozta a Sky Sports-nak. "Még mindig csak az első ciklusában van. Úgy vélem, folytatni fogja, de reggel kilenc órától este kilencig dolgozik, és ez sokkal nehezebb, mint amilyennek kívülről látszik. Meglátjuk, milyen lesz, ha folytatja. Jelenleg kissé vonakodik a konfliktusoktól, az egyetértésre törekszik." Mosley szerint az egyetértés hasznos, azonban ahogy ő maga is többször bizonyította, vannak alkalmak, amikor vitázni kell a Forma-1-es csapatokkal. "Időnként muszáj felvállalni a konfliktusokat" - közölte.

A Financial Times-nak adott interjújában Todt viszont kijelentette, nem lenne célszerű elsajátítania Mosley hozzáállását. "Nem vagyok diktátor, hogy uralkodni próbáljak. Az FIA szerepét és tevékenységét védeni és tisztelni kell" - mondta.

A szervezet előző és mostani vezetője is egyetért abban, hogy csökkenteni kell a költségeket a Forma-1-ben. Mosley bánja, hogy pár éve nem sikerült ráerőltetnie a csapatokra a költségvetési plafon tervét, pedig úgy véli, a megoldás életképes lett volna. Todt drasztikus intézkedésekre számít a jövőben.

"A világ változik. Muszáj a sportág és az ipar képviselőinek lennünk" - jelentette ki. "Arra számítok, hogy drasztikus javaslatok születnek majd a költségek csökkentésére." Azokon a felvetéseken ugyanakkor "csak mosolyog", amelyek azt vetítik előre, hogy az FIA elveszti az események irányítását. "Sohasem fogom hagyni, hogy a mi felelősségünkhöz tartozó témakörökben mások tárgyaljanak majd."