Vágólapra másolva!
A magyar versenyző, aki a Hungaroringen mutatkozott be a WSR-ben, a hétvégén Daniel Zampierit helyettesítheti a BVM Target Racingnél.

Kiss Pál Tamás a hétvégén máris újra versenyezhet a Forma-1 egyik utánpótláskategóriájában, a Formula Renault 3.5-ben, mert a BVM Target Racing őt kérte fel, hogy a barcelonai idényzárón helyettesítse a váratlanul lebetegedett Daniel Zampierit.

Az elmúlt két szezont a GP3-ban töltő Kiss még szeptember közepén, a World Series by Renault hungaroringi fordulóján mutatkozhatott be az FR3.5-ben. Bár ez csak egyszeri alkalomnak indult, olyan jó benyomást tett csapatára, a BVM Targetre - azonnal gyors volt, és a második futamon 11. lett, tartva a lépést a Ferrari F1-es tesztpilótájával, Jules Bianchival -, hogy felajánlották neki: folytassa náluk a versenyzést.

A feltételekről azonban nem tudtak megállapodni, ezért a WSR következő futamhétvégéjén, Paul Ricard-ban Kiss nem indult. "A hungaroringi WSR-hétvége óta folyamatosan tartottam a kapcsolatot a csapattal, hiszen nagyon elégedettek voltak a teljesítményemmel, és nagyon szerették volna, ha a következő, franciaországi fordulóban is én vezetem az egyik autójukat" - mondta. "Ez sajnos végül nem valósult meg, mert nem tudtak olyan ajánlatot adni, amit módomban állt volna elfogadni, de szerencsére nem kellett sokat várni a pozitív fordulatra: örömmel jelentem be, hogy ezen a hétvégén, a barcelonai szezonzárón ismét ott leszek a WSR mezőnyében!"

Kiss hozzátette, hogy a BVM Target ezúttal "példátlanul kedvező" feltételeket kínált neki. "Nagyon örülök ennek az újabb lehetőségnek, hiszen a Hungaroringen az első pillanattól kezdve az utolsóig kiválóan éreztem magam az autóban, és a profi világban nagyon ritka, hogy egy csapat egy verseny után ilyen komoly kedvezményeket adjon egy pilótának" - jelentette ki.


Kiss éppen azon a gyors barcelonai pályán tér vissza az FR3.5-be, ahol 2011-ben egyetlen GP3-s győzelmét aratta. "Sok időnk szerencsére nem volt izgulni, mert igazából szerda délelőtt vált biztossá, hogy számít rám a hétvégén a csapat" - mondta. "Pénteken már ismét az 530 lóerős WSR-autó volánjánál kell bizonyítanom, ami a hungaroringi hétvégéhez hasonlóan ezúttal is kockás színekben pompázik majd."

"Már alig várom, hogy átszáguldjak a pálya gyors kanyarjain a WSR-autóval, hiszen Barcelona még a GP3-as autóval is nagyon tempós pályának tűnt belülről, ez pedig ezzel az autóval fokozottan igaz lesz"

A 21 éves magyar versenyző azt ígérte, ismét fokozatosan építkezve igyekszik majd belerázódni a ritmusba. "Talán kicsit nyugodtabb lesz a hétvégénk, mint a Hungaroringen volt, és arra számítok, hogy most jobban csak a versenyzésre tudok majd koncentrálni, hiszen Barcelonában nyilván kevesebben lesznek rám kíváncsiak, mint idehaza" - vélte. "A Hungaroringen rengeteg szeretetet kaptam a magyar szurkolóktól, amiből Barcelonában is erőt tudok majd meríteni."

Még nem dőlt el a WSR bajnoki címe sem, amelyre Bianchi és a tabellán őt mindössze 4 pontos hátrányban követő, holland Robin Frijns a legesélyesebb.