Vágólapra másolva!
A németek a hátralévő négy versenyen is a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni, bár időközben már a 2013-as szezonra tesztelnek. A soron következő pályák jobban kedvezhetnek nekik.

A Mercedes nem hajlandó elhanyagolni a 2012-es szezonból hátralévő négy futamot annak érdekében, hogy minden erőfeszítésüket a jövő évi autójuk tervezésére fordítsák. A németek a biztató szezonkezdet után egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek: a konstruktőri bajnokságban már 119 pont a hátrányuk a 4. helyen álló Lotus mögött, a Sauber pedig már csak 20 ponttal marad el tőlük, így az 5. pozícióért is meg kell küzdeniük. A csapatfőnök, Ross Brawn szerint nagyon fontos, hogy az idény végéig fejlesszék az idei autót, hiszen a megszerzett tapasztalatokat jövőre is felhasználhatják.

"Meg kell találnunk az egyensúlyt" - nyilatkozta az Autosportnak. "A kasztnival foglalkozó részlegünk már a 2013-as autót tervezi, néhány elképzelésükről azonban még a pályán várnak megerősítést. Koreában, az első szabadedzésen aerodinamikai változtatásokat hajtottunk végre a hátsó szárnyon, ezzel már a következő idényre készültünk."

"Nem akarjuk feláldozni az idei szezonból hátralévő futamokat, miközben a következő idényre fejlesztünk" - tette hozzá. "Szuzukában két eltérő geometriájú felfüggesztést használtunk, valamint egyéb alapvető újdonságokat is láthattak az autónkon. Ezt is beillesztjük a programunkba, de az idény utolsó futamain is tisztességes eredmények elérésére törekszünk."

A Mercedes a legutóbbi két versenyen, Japánban és Koreában egyetlen pontot sem szerzett, ám a hátralévő hetekben nagyobb esélyt éreznek a jó szereplésre. "Azt hiszem, a következő néhány pálya jobban kedvez majd az autónk viselkedésének, bár Austint még nem ismerjük" - utalt a novemberben debütáló texasi pályára.

A pályafutása utolsó négy versenyére készülő Michael Schumacher is arra számít, hogy a jövő hétvégi Indiai Nagydíjon a Mercedes közelebb kerülhet az élmezőnyhöz. "A legutóbbi két futam nem sikerült túl jól, így nyilvánvalóan szeretnénk, ha most egy pozitívabb időszak következne. Mindenki keményen dolgozott azért, hogy ez sikerüljön - meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle."