Vágólapra másolva!
Szerinte sok kis fejlesztésből tevődött össze, hogy csapata ismét az élre állt az erősorrendben, bár még nem érzi nyeregben a Red Bullt. Az időmérőkön viszont újra erősnek tartja az autóját.

A Red Bull a zsinórban szerzett két egyéni és konstruktőri bajnoki címet követően nem indította erősen a 2012-es szezont, nem adták jelét az eddig tapasztalt erőfölényüknek. Szép lassan azonban előrébb mozdultak, Sebastian Vettel az utóbbi három futamon nem talált legyőzőre, és a Koreai Nagydíjon át is vette a vezetést az összetettben a ferraris Fernando Alonsótól.

Csapattársa, Mark Webber második lett Jeongamban, Szuzukában pedig azért vesztette el az esélyt a dobogóra, mert Romain Grosjean kiforgatta a rajt után. Az ausztrál magabiztosan, de visszafogottan értékelte az előrelépést. "A három ázsiai - szingapúri, japán és koreai - verseny jól sikerült a Red Bull számára. Nem szállunk el magunktól, de a bajnokságban pont jókor kezdünk formába lendülni" - írta a BBC honlapján vezetett blogjában.

"Mindenki tudni akarja, hogy hogyan csináltuk, pedig minden csak a részletekről szól. Feltártunk pár területet az autón, ennyi" - magyarázta. "Ilyen terület volt a padlólemez, az első szárny részletei, a DRS-sel való előzés segítése. Rengeteg területen lehet apró fejlesztéseket tenni, és a csapat pontosan ezt tette."

Sokáig pont ott gyengélkedett a Red Bull, amiben kiemelkedő volt az elmúlt években: az időmérőkön. Webber ugyanakkor közölte, ez már a múlté, amit a Japán és a Koreai Nagydíj eredménye is bizonyít.

"A McLaren egy darabig elkapta a fonalat, és még mindig nagyon erősek egy mért körön, de az előző pályákon mi is tűrhetően fejlődtünk. Sebastian és jómagam a pole-ért küzdöttünk Szuzukában és Koreában, és mindkét helyszínen elfoglaltuk az első rajtsort, Seb pedig csak épphogy lemaradt Szingapúrban" - írta Webber, aki kijelentette, csapata Indiában sem lesz lassú.