Vágólapra másolva!
A német úgy látja, a csapat a látszólag silány eredmények ellenére valójában előrelépett.

A Mercedes azóta sem fejlődött látványosan, hogy Szingapúrban az élcsapatok nyomdokaiba lépve bevetette új, a Coanda-effektusra épülő kipufogóját. Az utóbbi három versenyen két 9., két 10, és két 13. helyet kellett elkönyvelniük az időmérőkön, és mindössze egy 5. helyezés révén szereztek pontokat, így az elmúlt két hétvégén 36-ról 20 pontra csökkent az előnyük üldözőjükkel, a Sauberrel szemben.

Koreában csapattársa, Michael Schumacher két kiesés ellenére is a rajtpozíciójához képest 3. hellyel hátrébb vergődött el a célig, míg őt már az első körben kilökték, Nico Rosberg mégis meg van győződve róla, hogy a Mercedes valójában fejlődött - különösen a McLarenhez viszonyítva.

"Az autónk rendben volt. Egy kicsit itt is előreléptünk Japánhoz képest, köszönhetően néhány új alkatrésznek" - mondta. "Különösen a McLarenhez kerültünk egy árnyalatnyival közelebb, úgyhogy voltak pozitívumok is."

"Fogalmam sincs, hogy a versenyen mire mentem volna, bár Michael kétségtelenül nagyon küszködött, ami nem sok jót ígért. Pedig addig tényleg úgy tűnt, hogy fejlődtünk, ezért rá kell jönnünk, hogy mi nem stimmelt. Talán arról volt szó, hogy délután csökkent a hőmérséklet, és kihűltek a gumik, amitől az elsők szemcsésedni kezdtek. A gumik állapota pillanatok alatt hajlamos megváltozni, ez súlyos probléma."

Miután Szuzukában Bruno Senna, Jeongamban pedig Kamui Kobajasi ment neki a verseny elején, Rosberg úgy véli, át kell gondolniuk a hozzáállásukat.

"Borzasztó volt mindkétszer az első körben kiesni" - ismerte el. "Vannak néhányan, akik túl keményen igyekeznek, túl sok kockázatot vállalnak. Szerintem egy kicsit le kellene higgadniuk."