Vágólapra másolva!
Helmut Marko nem érti, Koreában miért nem hagyták, hogy Massa megelőzze Alonsót. A Red Bull még nem foganatosít csapatutasításokat.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem érti, a Ferrari a Koreai Nagydíjon miért nem engedte Felipe Massának, hogy megelőzze csapattársát, Fernando Alonsót.

Alonso éppen Sebastian Vettel és Mark Webber mögött haladt, amikor Massa utolérte. Bár ő már nem küzd a vb-címért, Marko szerint a Ferrari előreküldhette volna, hogy megpróbálja elkapni a Red Bullokat.

"Vajon a Ferrari miért nem hagyta neki megelőzni Alonsót, hogy idegesíthesse Webbert?" - firtatta a svájci Blicknek. "Még ha Massa nem is tudott volna elmenni Webber mellett, a végén könnyen visszaadhatta volna a helyét Alonsónak."

Christian Horner csapatfőnök közben kijelentette, hogy bár Vettel előnye Webberhez képest 63 pont, a Red Bull egyelőre nem léptet életbe csapatutasításokat. "Sebastian átvette a vezetést, de még Marknak is maradt esélye a világbajnoki győzelemre" - jelentette ki. "Épp ezért szerintem nem lenne helyes rájuk erőltetni egy sorrendet, amíg matematikailag Mark is nyerhet."

"Koreában bebizonyították, hogy tudnak tisztáz küzdeni egymással, és ez az egyetlen, amire kérjük őket."