Vágólapra másolva!
A Ferrari a Koreai Nagydíj után várhatóan hamarosan bejelenti, hogy a brazil jövőre is a csapat versenyzője lesz.

Sokáig kétséges volt, hogy a Ferrari meghosszabbítja-e Felipe Massa szerződését, mivel a brazil az elmúlt három szezonban megközelíteni sem tudta csapattársa, Fernando Alonso eredményeit. Ám a 2012-es szezon második felében erősen javuló tendenciát mutatott, a Japán Nagydíjon hosszú idő után először a dobogóra is fel tudott állni, és Koreában is csak egy hellyel maradt el tőle, sőt kivételesen gyorsabbnak tűnt Alonsónál. Az Autosport információi szerint ez a két futam meggyőzte a Ferrari menedzsmentjét, hogy érdemes még egy esélyt adni a brazil versenyzőnek.

A Ferrari várhatóan még az Indiai Nagydíj előtt bejelenti Massa szerződéshosszabbítását, ami megnyithatja az utat Nico Hülkenbergnek a Sauber egyik versenyzőülése felé. A német sokáig befutónak tűnt Massa helyére a Ferrarinál, de ehelyett most úgy tűnik, a svájci alakulatnál kaphat munkát - az előszerződést állítólag már meg is kötötték. A csapattársa a GP3 2010-es bajnoka, a mexikói Esteban Gutiérrez lehet, akit ugyanúgy a Telmex támogat, mint a McLarenhez távozó Sergio Pérezt. Mindez azt jelenti, hogy Kamui Kobajasi számára nem marad hely a Saubernél.

Massa már a Koreai Nagydíj szombatján is magabiztosan nyilatkozott a maradási esélyeiről a Ferrarinál. Amikor megkérdezték az időmérő után, hogy vannak-e kétségei a szerződéshosszabbítással kapcsolatban, így válaszolt: "Nem, nincsenek. De akárhogy is, még várunk a megfelelő pillanatra. Amikor mindkét irányból megjön a beleegyezés, majd csak akkor lehet biztosra venni. Szerintem elég hamar eljön ez a pillanat."

Stefano Domenicali is azt sugallta Koreában, hogy Massa maradhat náluk. "Hamarosan megtudhatják, hogy mi az álláspontunk ezzel kapcsolatban" - mondta a Ferrari csapatfőnöke. "Úgy gondolom, már jobban megértette, hogy kell vezetni az autót, és hogyan kell bánni ezekkel a gumikkal. Felipe nagyon erős versenyző. Ha nem így lenne, akkor már mást kerestünk volna a helyére. Úgy érzem, mostanra felülkerekedett az autóval és a gumikkal kapcsolatos problémáin, és úgy teljesít, ahogy kell."