Vágólapra másolva!
Tehetetlennek érezte magát Kobajasi a rajt után bekövetkezett balesetekor, amellyel Jenson Buttont és Nico Rosberget is kiütötte. Button értetlenkedik, hogy miért kapkodott ennyire a japán versenyző, és szerinte súlyosabb büntetést érdemelt volna.

Ezúttal Kamui Kobajasi okozott balesetet a verseny első körében: Koreában elmérte a hosszú egyenes végi féktávot, és előbb a tőle jobbra haladó Nico Rosberg, majd a bal oldalán lévő Jenson Button autójának ment neki. Button McLarenjén teljesen tönkrevágta a felfüggesztés jobb első részét, így ő azonnal kiesett.

"Nagyon későn fékeztem, biztos vagyok benne, hogy Nico is. Egyszer csak egy nagy becsapódást éreztem jobbról, és láttam elszállni Kamuit" - nyilatkozta a brit. "Ez szörnyű vezetői magatartás volt, nem csupán egyszerű hiba."

"A verseny nem két kanyarból áll, ezt néhány embernek meg kellene tanulnia. Meglátjuk, hogy sikerül-e nekik" - tette hozzá. "Itt rengeteg az előzési lehetőség, ha működnek a gumik, ott a DRS zóna is. Meglepő, hogy néhányan így vezetnek."

Egy kör után kiderült, Rosberg Mercedese is annyira megsérült, hogy nem tudja folytatni. Kobajasi olcsón megúszta az ámokfutást, bokszutcán áthajtásos büntetést kapott, de sokat nem vesztett vele, hiszen a szárnycsere után visszaesett az utolsó helyre, ahonnan gyakorlatilag értelmetlenné vált a versenye. Az ütközésekért nem érzi magát felelősnek.

"Helyezésekért küzdöttem. A féktávon sajnos nehezen tudtam irányítani az autómat, mert valaki meglökött. De ez előfordul, amikor pozícióharcot folytatunk. Mindkét oldalról közrefogtak, úgyhogy nem volt merre mozdulnom. Szerintem nehezen tudtam volna elkerülni az ütközést" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Button kevesellte Kobajasi büntetését. "Ez nem elég, kiütött két olyan versenyzőt, akinek jó esélye lett volna a pontszerzésre" - mondta. A Sauber másik pilótájára, Sergio Pérezre is kiakadt, aki az első kanyarnál próbált volna előre furakodni, ám nekikoccant a McLarennek. "Szélesen kellett elfordulnom, és Nicót is kifelé toltam, hogy elkerüljük a balesetet."