Vágólapra másolva!
Az alapító Peter Sauber 69. születésnapján visszalép, és átadja a helyét a Forma-1 első női csapatfőnökének, Monisha Kaltenbornnak.

Mostantól a 41 éves Monisha Kaltenborn a Sauber csapatfőnöke, miután az alapító, Peter Sauber korábbi ígéretéhez híven átadta neki a helyét 69. születésnapja alkalmából, amit szombaton ünnepel.

Az osztrák állampolgárságú, de indiai születésű Kaltenborn vezérigazgatóként már eddig is gyakran képviselte a nyilvánosság előtt az idén önálló történetének legjobb formáját nyújtó svájci istállót, és Sauber biztosra veszi, hogy az általa fontosnak tartott értékekhez hűen lesz képes kézben tartani az irányítást.

"Már régen elhatároztuk, hogy Monisha lép majd a helyemre, csak az időzítést hagytuk nyitva" - mondta. "Ez most mindkettőnk számára megfelelő alkalom, hogy átadjam neki a stafétabotot. Elvégre már volt néhány verseny, amelyre úgysem tudtam elutazni - legutóbb a Japán Nagydíj, ahol a csapat kitűnően szerepelt."

Kaltenborn még 2000-ben került a Sauberhez, és kezdetben a jogi osztály főnökeként dolgozott, mielőtt tavalyelőtt vezérigazgatóvá nevezték ki. Később Sauber átruházta rá a csapat egyharmados tulajdonrészét is.

Forrás: Sauber

"Természetesen tisztában vagyok a nagy felelősséggel, amellyel Peter Sauber csapatának tartozom" - mondta Kaltenborn. "Több mint 40 éve alapította, és jövő tavasszal lesz a 20. évfordulója, hogy az istálló először rajthoz állt egy Forma-1-es nagydíjon."

"A miénk a negyedik legrégebbi csapat a mezőnyben. Felépíteni egy ilyen projektet, és életben tartani a nehéz körülmények között óriási eredmény. Én is nagyratörő célokat tűztem ki magam elé, és elkötelezett vagyok aziránt, hogy Peter Sauber álmaihoz híven vezessem sikerre a csapatot."

Sauber 2005-ben eladta az alakulatot a BMW-nek, és nyugdíjba vonult, de amikor a bajor autógyár 2009-ben úgy döntött, a szezon végén kiszáll a Forma-1-ből, korábbi terveivel ellentétben visszatért, hogy életben tartsa a csapatot.