Vágólapra másolva!
A csapat főtervezője lehetségesnek tartja, hogy megelőzzék a konstruktőri tabella ötödik helyezettjét, pláne úgy, hogy a Mercedes vélhetően már nem fog nagy fejlesztéseket bevetni.

A Sauber idén már négy dobogós eredményt szerzett, ennyit korábban egyszer sem tudtak önálló csapatként összeszedni egy szezonon belül (csak a BMW fennhatósága alatt). Matt Morris főtervező elmondta, a hétvégi Japán Nagydíj jelentette számukra az év csúcspontját, mert szombaton és vasárnap egyaránt jól szerepeltek. "Egész évben próbálkoztunk, hogy erős teljesítményt nyújtsunk a kvalifikáción és a futamon egyaránt, és végre sikerrel jártunk" - nyilatkozta az Autosportnak.

Eddig az időmérők jelentették a Sauber gyenge pontját, de Szuzukában Kamui Kobajasi negyedik lett rajta, és egy nappal később F1-es karrierje első dobogós helyezését is megszerezte.

Morris a csapat által bevetett újításokban - köztük az új első légterelőben - látja a fejlődés kulcsát. "Alaposan tanulmányoznunk kellett a fejlesztéseinket, de úgy érezzük, most már jól ismerjük az autót" - mondta. "Azt gondoljuk, Koreában még többet kihozhatunk belőle, a pénteki tesztelésekben még több lehetőség rejlik."

A főtervező ráadásul úgy véli, hogy előreléphetnek a konstruktőri tabella 6. helyéről - az előttük található Mercedes 20 ponttal áll előttük, azonban folyamatosan csökken az előnyük. "Jelenleg gyorsabb a mi autónk, mint az övék" - jelentette ki Morris. "Nem látok okot rá, hogy miért ne győzhetnénk le őket."

"Kétlem, hogy az év hátralevő részében jelentős fejlesztéseket fognak bevetni, ezért ügyesnek és összeszedettnek kell lennünk, hogy minden versenyhétvégén pontokat raboljunk tőlük."

A Mercedes a júliusi Brit Nagydíj után még 38 ponttal vezetett a Sauber előtt.