Vágólapra másolva!
Egyik Mercedes pilóta sem tudta magát beverekedni a Q3-ba a Japán Nagydíj időmérőjén, bár Schumacher úgy érzi, egy feltartás nélkül összejöhetett volna neki a továbbjutás. Már csak a jó versenytempóban bíznak.

Michael Schumacher már 9:6 arányban vezet Nico Rosberg előtt a 2012-es időmérős helyezéseket tekintve, a hétszeres világbajnok a 13., a Kínai Nagydíj győztese pedig a 15. helyet szerezte meg a szuzukai időmérőn. Schumacher sajnálta, hogy a reggel mutatott jó formát (4. lett aaz utolsó szabadedzésen) nem tudta átmenteni délutánra. A 43 éves német az előző versenyről hozott tíz helyes rajtbüntetése miatt vasárnap csak az utolsó előtti helyről fog rajtolni .

"Kár, hogy nem tudtunk többet kihozni a mai napból, miután délelőtt nem nézett ki túl rossznak a helyzetünk. Egyszerűen csak nem tudtuk összerakni az időmérőt. Bár azt is el kell mondanunk, hogy ismerve a pályán jellemző átlagsebességet, nem igazán reménykedtünk abban, hogy remek formát nyújtunk majd itt" - nyilatkozta a jövőre visszavonuló versenyző.

Schumacher elárulta, hogy talán be tudott volna jutni a Q3-ba, ha nem kerül forgalomba."Az adatok alapján a forgalom miatt két tizedet vesztettem a 11-es kanyarban, és nem igazán értettem, hogy Hamilton mit művelt az orrom előtt. Megspóroltam sok szett gumit, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki ebből a szituációból."

Forrás: AFP

Csapattársa, Nico Rosberg nem titkolta a csalódottságát. "Ez eddig elég nehéz hétvége számunkra. a 15. hely a rajtrácson nem az, ahol lenni akarunk, bár nyerni fogok néhány helyet a büntetések miatt. Az idők nagyon közel voltak egymáshoz, csalódás, hogy nem tudtunk bekerülni a Q3-ba. Sok üzemanyaggal jobbnak tűnt a tempónk, ez remélhetőleg kifizetődik majd a versenyen, és így előrébb jöhetek pár hellyel."

Ross Brawn csapatfőnök szerint a közelmúltban bevezetett új alkatrészek még nem hozták meg a várt eredményt. "Sokat dolgoztunk az elmúlt futamokon azon, hogy kiaknázzuk az autóban rejlő különböző lehetőségeket, s bár több részletet megértettünk ez idő alatt, ez még mindig nem elég ahhoz, hogy ütőképesek legyünk. Az autónk balansza nem volt túl rossz, úgy tűnik, a versenytempónk erősebb lesz" - nyilatkozta.