Vágólapra másolva!
Úgy érzi, ezt kívánja meg a csapat érdeke, hiszen Räikkönen a bajnokság élmezőnyében van. Jövőre tiszta lappal folytathatják a Lotusnál.

A Lotus versenyzőpárosából csak Kimi Räikkönennek maradt reális esélye a 2012-es bajnoki cím megszerzésére, neki hat futammal a szezon vége előtt 45 pont a hátránya a vezető Fernando Alonso mögött, Romain Grosjeannak viszont már 112. Utóbbi a szingapúri versenyen el is engedte csapattársát, nehogy értékes pontokat vegyen el tőle.

Japánban kijelentette, hogy ezt bármikor hajlandó megismételni. "Igen, elengedem, ha szükség lesz rá" - mondta. "Spáig egyenlő esélyekkel versenyeztünk, de logikus, hogy most már más a helyzet. Kimi a tabella elején állva küzd a bajnoki címért, míg nekem nincs sok reményem. Értékes pontokkal feljöhetek a hetedik helyre, Kimi azonban változatlanul az élbolyban van."

"Tudjuk, hogy jövőre újra tiszta lappal vágunk majd neki az első versenynek. Nem arról van szó, hogy első és második számú pilóták vannak, de intelligensen kell kezelnünk a helyzetet: gondolnunk kell a csapatra."

Az még nem biztos, hogy Grosjeant jövőre is megtartja a Lotus, de ő egyelőre nem agyal egyelőre a folytatáson. "Most itt vagyunk Szuzukában, így az a legfontosabb, hogy jól sikerüljön a versenyünk. A szerződésemmel ráérünk később foglalkozni" - jelentette ki. "Ha itt rendesen végzem a munkámat, nem kell más helyet keresnem. Először dolgozzunk jól a pályán, aztán majd gondolkodunk a jövőmről."

A Lotusnál bíznak benne, hogy az utóbbi időszakban mutatottnál erősebb teljesítményt nyújthatnak Szuzukában. Az optimizmusukat elsősorban a fejlesztésekre és az autójuknak papíron kedvező sok gyors kanyarra alapozzák.