Vágólapra másolva!
A francia versenyző biztos benne, hogy ha idén még nem jön össze nekik a győzelem, akkor legkésőbb 2013-ban már igen. Fontosabbnak érzi a tartósan erős formát, mint az ingadozó teljesítménnyel szerzett győzelmeket.

Noha a Lotus autója többször esélyesnek tűnt idén a győzelemre, eddig minden versenyen akadt valaki, akinek sikerült Kimi Räikkönen és Romain Grosjean előtt célba érnie. A két pilóta közösen kilenc dobogós eredményt hozott össze, Bahreinben és Magyarországon egyszerre is a pódiumra állhattak.

A csapat reméli, hogy összejön a várva-várt siker, de Grosjean szerint nem lenne tragédia, ha mégsem. Ő boldog, hogy az autójuk stabilan gyors, mert ezt jobbnak tartja, mintha ingadozó teljesítménnyel becsusszanna egy-egy győzelem. "Nem igazán akarjuk, hogy megnyerjünk egy versenyt, aztán a következő futamon sehol se legyünk" - mondta az Autosportnak.

"Elöl vagyunk, gyűjtjük a rutint és őrizzük a versenyképességünket. A szezont úgy kezdtük, hogy nem tudtuk, milyen lesz az autó a gyötrelmes 2011-es év után, de megmutattuk, hogy erősek vagyunk" - folytatta. "Folyamatosan az élmezőnyben vagyunk, hasznos adatokat és tapasztalatokat szerzünk a jövőre nézve. A következő évben sokkal könnyebb lesz nekivágni a versenyhétvégéknek, mivel ismerni fogom a pályákat, a csapatot. Azonnal felkészült leszek."

"Ha idén megkaparinthatunk egy győzelmet, természetesen meg fogjuk próbálni. De ha idén nem jön össze, akkor jövőre biztosan sikerülni fog."

Csapattársa, Kimi Räikkönen még harcban áll a világbajnoki címért, de úgy érzi, csak akkor marad reális esélye rá, ha legalább egyszer győz. "Nagy drámának kellene történnie Fernando (Alonsóval) és Sebastian (Vettellel), hogy elvegyük tőlük az elsőséget győzelem nélkül" - jegyezte meg a csapat szuzukai előzetesében.

A Lotus, amely az utóbbi versenyeken kissé visszaesett, fejlesztésekkel készül a Japán Nagydíjra.