Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülés szerint ha a csapat nem tudott volna megállapodni Lewis Hamiltonnal, Sergio Pérez megszerzésére nyomultak volna rá.

Három év után távoznia kell a Mercedestől Michael Schumachernek, mivel a csapat nem kínált neki új szerződést 2013-ra. Állítólag azért igazolták le a helyére Lewis Hamiltont a McLarentől, mert sokáig halogatta a döntést, hogy aláírjon-e egy újabb évre, és a hezitálás miatt attól félt a Mercedes, hogy az összes nagyra taksált pilóta elkel a piacon.

A német Auto Motor und Sport információja szerint az istálló akkor sem elsődlegesen Schumacherrel képzelte volna el a folytatást, ha esetleg Hamiltont nem sikerül megszerezniük, hanem a Sauber pilótájával, Sergio Pérezzel. A második szezonját futó mexikói nagy benyomást tett a szakértőkre három idei dobogós eredményével, sokáig a Ferrarinál tűnt esélyesnek egy szerződésre, de végül a McLarené lett 2013-tól.

Schumacher még nem döntött arról, hogy visszavonul-e, a hírek szerint a Saubernél megüresedő hely(ek)re, vagy esetleg az egyik Ferrarira, Lotusra vagy Williamsre is rástartolhat.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szerint Hamiltonnak egyébként nem lesz sok gondja a beilleszkedéssel. "Már tagja a Mercedes családnak. Ismer bennünket, megbízik bennünk" - nyilatkozta az Autosportnak.

"Lewis nem új fiú nálunk, elég jól megismertük őt partnerünkön, a McLarenen keresztül. Fele-fele arányban fizettük a versenyzését az alacsonyabb kategóriákban. A Forma-3-ban Lewis húsz futamból tizenötöt megnyert, mindet Mercedes motorral. Az összes Forma-1-es győzelmét Mercedes motorral érte el."