Vágólapra másolva!
A Mercedes a nyári szünet végéig várt arra, hogy Schumacher meghozza a döntését a jövőjét illetően, végül a német határozatlansága miatt keresték meg Hamiltont.

Az Autosport értesülései szerint valójában Michael Schumacheren múlt, hogy a Mercedes nem hosszabbította meg az idei szezon végén lejáró szerződését, hanem Lewis Hamiltont választotta helyette a 2013-as idényre. A csapat állítólag továbbra is igényt tartott volna a 43 éves Schumacher szolgálataira, aki azonban túl sokáig halogatta a döntést, így végül lemaradt a lehetőségről.

Az istálló vezetősége a hírek szerint arra kérte Schumachert, hogy az augusztusi, öthetes nyári szünet végéig döntse el, szeretné-e folytatni pályafutását. Ha a hétszeres világbajnok készen állt volna az új szerződés aláírására, a csapat valószínűleg nem is vette volna fel a kapcsolatot Hamiltonnal. Schumacher azonban túl sokáig habozott, a Mercedesnek pedig cselekednie kellett, hiszen fennállt az esélye, hogy a német késői, nemleges válasza esetén már nem tudnak élversenyzőt igazolni a helyére.

Schumacher a hírek szerint végig tisztában volt azzal, hogy csapata Hamiltonnal is tárgyal, és elfogadta, hogy a brit leigazolása esetén távoznia kell a Mercedestől. A pénteki hivatalos bejelentés után sok sikert kívánt utódjának. "Három szép évet töltöttem a csapatnál, amelyek az eredmények tekintetében nem alakultak úgy, ahogy mindannyian szerettük volna. Minden jót kívánok Lewisnak és a csapatnak a sikerhez, melyet oly keményen igyekeztünk megalapozni."

Bár korábban arról is szó volt, hogy Schumacher a csapatvezetésben kaphat helyet, a Mercedes közleményében semmi nem utalt erre. Az sem derült ki, hogy ezúttal végleg szögre akasztja-e a sisakját, vagy egy kisebb csapatnál próbál állást találni. Felmerült ugyanis, hogy ő foglalhatja el a McLarenhez szerződő Sergio Pérez helyét a Saubernél. A találgatásokat erősíti, hogy Schumacher menedzsere, Sabine Kehm Szingapúrban hosszú beszélgetést folytatott Peter Sauberrel.

A svájciak pénteken egy rövid közleménnyel reagáltak Pérez távozására, melyben hangsúlyozták, hogy nem sietik el a 2013-as versenyzőpárosuk bejelentését. Schumacheren kívül több versenyzőt, például Jaime Alguersuarit és Heikki Kovalainent is kapcsolatba hozták a Sauberrel, a csapatnál ráadásul Kamui Kobajasi helye sem biztos. "Be fogjuk jelenteni a versenyzőpárosunkat, ha eljön az ideje" - írták, majd sok sikert kívántak Péreznek. "A távozása előtt azonban még mindig hat futam van hátra, mi pedig teljes mértékben támogatjuk őt abban, hogy minél több pontot szerezzen."