Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerződtetésével a Mercedes arra törekszik, hogy a közeljövőben a mezőny összes csapatával felvegye a versenyt. Niki Lauda a menedzsmentben kap szerepet.

Miután a Mercedes pénteken bejelentette, hogy három évre megállapodott Lewis Hamiltonnal, a csapat vezetősége kitűzte a következő célt: itt az ideje, hogy valóban felzárkózzanak az élcsapatokhoz, és a világbajnoki cím megszerzésére képes autót építsenek.

A Mercedes 2010 óta szerepel gyári csapatként a Forma-1-ben, az eddigi eredményeik azonban elmaradtak az előzetes várakozásoktól. Nico Rosberg és Michael Schumacher az eddigi három idény alatt összesen négy dobogós helyezést, köztük egy győzelmet szerzett, a konstruktőri bajnokságban pedig nem tudtak előrébb végezni a negyedik helynél. A csapatfőnök, Ross Brawn azonban biztos benne, hogy a következő években sikerül megszilárdítaniuk a helyüket az élmezőnyben.

"Az elmúlt három évben olyan építőkövekből raktuk le az alapokat, melyek segítségével elérhetjük a célunkat, és rendszeresen a világbajnoki címért küzdhetünk. A színfalak mögött sikerült összehoznunk egy olyan csapatot, mely technikailag is erősebb, mint korábban, ráadásul tapasztaltabbak is vagyunk, és több forrásból gazdálkodhatunk" - nyilatkozta. "Megvan a lehetőségünk arra, hogy a mezőny összes csapatával felvegyük a versenyt - a Mercedes-Benz gyári csapatánál ez az alapelvárás. Jövőre és az utána következő szezonokban az a feladatunk, hogy a pályán is eredményekre váltsuk a bennünk rejlő lehetőségeket."

Forrás: Mercedes GP

"Egy Lewis kaliberű versenyző érkezése a Mercedes-Benz megbecsültségének bizonyítéka" - tette hozzá. "Büszke vagyok rá, hogy ő is osztozik az ezüstnyilak sikerével kapcsolatos ambícióinkban. Biztosra veszem, hogy Lewis és Nico (Rosberg) párosa jövőre az egyik legdinamikusabb és legizgalmasabb lesz az egész mezőnyben."

Hamiltont nem rettenti el, hogy lényegesen eredményesebb McLarent hagyja ott a németek kedvéért, inkább örül a feladatnak, hogy egy fiatal istállót vezethet győzelemre. "Most együtt nőhetünk fel az új kihíváshoz. Meggyőződésem, hogy segíthetek az élre kormányozni az ezüstnyilat, és együtt elérhetjük közös célunkat: a világbajnoki győzelmeket."

A Mercedes nem csak Hamiltont szerezte meg a 2013-as szezonra, a csapat menedzsmentjében helyet kap majd a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda is. A Bernie Ecclestone-nal jó viszonyt ápoló Lauda az elmúlt hónapokban a két fél közötti közvetítőként vett részt az új Concorde Agreementtel kapcsolatos tárgyalásokban, majd a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén röppentek fel róla olyan híresztelések, hogy helyet kap a csapatvezetésben.

A Mercedes hivatalos közleménye szerint Lauda nem ügyvezetői szerepkörében "a kiemelkedő tapasztalatával járul hozzá az igazgatótanács munkájához, tovább erősítve a Mercedes AMG Petronas istállót."