Vágólapra másolva!
A csapatfőnök továbbra sem hajlandó konkrétumokat elárulni a Mercedesnél zajló tárgyalásokról, bár azt gyakorlatilag elismerte, hogy Lewis Hamiltonnal is kapcsolatban állnak.

Bár a legutóbbi fejlemények arra utalnak, hogy a McLaren és a Mercedes ajánlatát mérlegelő Lewis Hamilton végül jelenlegi csapata mellett dönthet, Ross Brawn egy csütörtöki nyilatkozatában elárulta, továbbra is zajlanak a tárgyalások arról, ki lesz Nico Rosberg csapattársa 2013-ban. A csapatfőnök Michael Schumacher helyzetét kiemelve beszélt az ügyről, de a hétszeres világbajnok szerződésének meghosszabbítása valószínűleg azon múlik, hogy a németeknek sikerül-e megszerezniük Hamiltont.

"Még nincs vége a tárgyalásoknak, így attól tartok, nem számolhatok be túl sok fejleményről. Azt viszont kijelenthetem, hogy Michael szerződtetésével rengeteget nyertünk, sokat lendített a csapaton" - nyilatkozta a BBC Radiónak Brawn. "Valóban úgy gondolom, hogy Michael rendkívül sokat hozzátesz a csapat fejlődéséhez, így nagyon nehéz dönteni a jövőjéről. Természetesen ő is nagy szerephez jut a döntésben, jelenleg is zajlanak a tárgyalások."

Brawn elárulta, még ő sem tudja, mikor születhet döntés a Mercedes 2013-as felállásáról, de elképzelhető, hogy a bejelentésre még viszonylag hosszú ideig várni kell. Néhány héttel ezelőtt olyan híresztelések keringtek a sajtóban, hogy a németek már meg is egyeztek Hamiltonnal, ezt azonban mindkét fél tagadta. Brawn viszont a jelenlegi nyilatkozatában - a pletykák kezdete óta először - gyakorlatilag bevallotta, hogy valóban felkeresték Hamiltont.

"Szerintem minden ambíciózus csapat érdeklődik az élversenyzők iránt, mi pedig egy ambíciózus csapat vagyunk. Ettől függetlenül nagyon sok találgatás látott már napvilágot" - válaszolta arra a kérdésre, hogy a Mercedes kapcsolatban áll-e Hamiltonnal. "Néhány héten vagy hónapon belül már lesz mondanivalónk, és végre minden világossá válik."