Vágólapra másolva!
Niki Lauda kritizálta Michael Schumachert a szingapúri ütközése után adott nyilatkozatáért, de azt "hülyeségnek" tartja, hogy egyesek a német korára fogják a balesetet.

Michael Schumacher a Szingapúri Nagydíjon nem csak a saját, de Jean-Eric Vergne versenyét is tönkretette, amikor a 40. körben túl későn fékezett, és hátulról beleszaladt az előtte haladó Toro Rossóba. Schumacher az esett után rögtön elnézést kért a fiatal franciától, a néhány perccel később adott nyilatkozatában azonban azt állította: nem érti, miért nem tudta rendesen lefékezni a Mercedest, valószínűleg műszaki hiba történt. Amikor a sportfelügyelők a futam után kérdőre vonták, elismerte a hibáját, így tízhelyes rajtbüntetést kapott a Japán Nagydíjra.

Niki Lauda a Welt magazinnak nyilatkozva elmondta, elítéli Schumacher szingapúri viselkedését. "Számomra zavaró, hogy Michael nem ismerte el rögtön a hibáját" - nyilatkozta. "Ha tényleg az autóval lett volna baj, a FIA nem büntette volna meg Michaelt. Jobban tette volna, ha egyből beismeri a hibáját - egy hasonló eset bárkivel előfordulhatott volna, mindenki követ el hibákat."

Schumachert sok támadás érte a szingapúri ütközés miatt, egyesek szerint a 43 éves veszélyes stílusban vezet, ami talán az életkorának köszönhető. Lauda azonban nem ért egyet azzal, hogy Schumacher túl öreg lenne a Forma-1-hez. "Ez hülyeség. Ugyanazok az emberek, akik most ezt terjesztik, a monacói időmérő után éppen az ellenkezőjét hangoztatták" - jelentette ki. Schumacher Monacóban megfutotta a leggyorsabb kört az időmérőn, bár rajtbüntetése miatt csak a 6. helyről rajtolhatott.

"Egy húszéves versenyző is elkövethette volna ugyanezt a hibát. Igazságtalannak érzem, hogy Michaelt életkorában látják a történtek okát" - tette hozzá a korábbi háromszoros világbajnok, aki szerint a szingapúri hiba nem befolyásolja majd a Schumacher Forma-1-es jövőjéről hozott döntést.