Vágólapra másolva!
Remélik, hogy Japánban lecserélhetik a kényszerűségből használt korábbi Renault-generátorokat a felújítottakra. Christian Horner elmondta, Szingapúrban nem volt gondjuk a berendezéssel.

Többször meghibásodott a generátor az utóbbi időben a Renault által kiszolgált csapatoknál, ami elsősorban a Red Bullt érintette. Mivel a vállalat sokáig nem tudta, mi okozza a problémákat, ügyfeleiknek azt tanácsolták, használják inkább a berendezés korábbi verzióit.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a hétvégi Szingapúri Nagydíjon nem tapasztaltak rendellenességet. "Mindkét autónkban hibátlanul működött a generátor" - közölte az Autosporttal. "Minden egyes alkalommal, amikor egy Renault erőforrással hajtott autó lerobbant, ijedten kérdeztem magamtól, hogy 'mi történt?'. Szerencsére (Pastor) Maldonado hidraulikai hiba miatt állt ki, majd az egyik Caterhammel volt gond - ők elfelejtettek feltenni egy kereket (a bokszkiállásnál)."

Korábban felmerült olyan gyanú is, hogy főleg a Red Bull szűkre szabott karosszériája felelős a meghibásodásokért. Mindenesetre úgy látszik, a Renault felgöngyölítette a szálakat, legalábbis Horner szerint. "Azt gondolom, megértették, hogy mi volt a probléma (Jérome) d'Ambrosio autójában (a monzai időmérő után), mert abból maradt valami. Ez útmutatással szolgált arra vonatkozóan, hogy mit kell megjavítani" - mondta.

A csapatfőnök bízik benne, hogy a továbbfejlesztett generátorokat már a következő nagydíjon, Japánban berakhatják az RB8-akba. "Remélem, a következő versenyen használhatjuk őket. Úgy vélem, a Renault a próbapadon már végzett velük tartós teszteket" - nyilatkozta. Ez azért is fontos lenne, mert az Autosport információja szerint a régebbi típusú generátorokból nincs elég ahhoz, hogy a csapatok kihúzzák velük a szezont.