Vágólapra másolva!
Mark Webber 20 másodperces időbüntetést kapott, amiért pályán kívül előzte meg Kamui Kobajasit, Sebastian Vettel viszont büntetés nélkül távozott a sportfelügyelőktől.

Sok dolguk akadt a Szingapúri Nagydíj sportfelügyelőinek, akik Michael Schumacher után Mark Webberre is büntetést róttak ki. Az ausztrál utólag egy áthajtásos büntetést kapott, vagyis 20 másodpercet adnak hozzá az idejéhez, amiért pályán kívül előzte meg Kamui Kobajasit. Az indoklásban az áll, hogy "bár a 2-es számú autó csak minimális mértékben hagyta el a pályát, így is előnyhöz jutott", így szabálytalan volt a manőver. Webber ezzel a 11. helyre csúszik vissza, amivel az utolsó pontszerző hely Serigo Pérezé lett.

Büntetés nélkül távozott viszont a sportfelügyelőktől, és így megtarthatja győzelmét Sebastian Vettel, aki Jenson Buttonnal együtt járult a testület elé. Ők az első Safety Car-os fázis utáni újraindításnál ütköztek majdnem össze, amikor a német hirtelen fékezett, és a mögötte haladó McLaren-es csak az utolsó pillanatban tudta félrerántani a kormányt, hogy ne rohanjon bele hátulról.

A sportfelügyelők mindkét autó telemetriai adatainak tanulmányozása során arra jutottak, hogy "a futam élén haladó pilóta nem mutatott semmilyen hibás vezetői magatartást", és az indoklásban rámutattak, hogy a Sportszabályzat 40.13-as cikkelye szerint ilyen esetben az elől lévő fél (ez esetben Vettel) szabadon diktálhatja a tempót.

"Szerencsések, hogy nem ajándékozták Fernando Alonsónak az első helyet" - jegyezte meg az eset kapcsán Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke, aki szerint mázli, hogy megúsztak egy hatalmas balesetet. Ezt Button sem tagadta. "Sebastian gyorsított, aztán hirtelen fékezett a jobbkanyarhoz. Erre nem számítottam" - mesélte. "Beletapostam a fékbe, leblokkoltak a kerekeim, és épphogy el tudtam kerülni az ütközést. Valahogy megúsztuk."