Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíjat váltóhiba miatt feladni kényszerülő Lewis Hamilton a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a világbajnokságban, ennek ellenére nem adja fel a küzdelmet.

Lewis Hamilton világbajnoki reményeinek igencsak rosszul jött a Szingapúri Nagydíj, ahol a 23. körben váltóhiba miatt esett ki az első helyről. A McLaren-es vb-másodikként érkezett a hétvégére, és úgy tűnt, csökkentheti a hátrányát az éllovas Fernando Alonsóhoz képest, végül azonban a 4. helyre csúszott vissza a tabellán.

Bár az eset után csalódottan rázta a fejét, egy órával később már nyugodt hangulatban mutatkozott. "Most már rendben vagyok. Őrjítő volt, amikor az autó megállt, mert előtte lazán köröztem. Kézben tartottam az előnyömet, és még jobban is nyomhattam volna a gázt, megvolt hozzá a tempóm. Azt hiszem, ma könnyű győzelmet arathattunk volna" - mondta.

"Végülis nem így történt. A Red Bull remek munkát végzett, akárcsak Jenson (Button). Még hat versenyünk van hátra, és keményen kell dolgoznunk, meg kell nyernem mindegyiket" - idézte a BBC a versenyzőt, aki nem mondott le a világbajnoki címről. "Nem fogom feladni, a végsőkig nyomom a gázt" - szögezte le.

Újkeletű higgadtságát alátámasztandó Hamilton még egy Martin Luther King idézetet is kirakott a Twitterre, miszerint "az emberi jellem végső mércéje nem az, hogy mire képes kényelemben és komfortban, hanem az, hogy mit tesz a kihívások és problémák közepette."
Hamilton egyébként elárulta: már néhány körrel a kiesése előtt érezte, hogy a szokásosnál nehezebben megy a váltás, de a csapatnál bíztak benne, hogy a probléma csak időszakos lesz. "Aztán először elszállt a harmadik fokozat, végül pedig az összes. Úgyhogy egészen biztosan a váltó hibájáról volt szó" - magyarázta.

Martin Whitmarsh csapatfőnök megerősítette, hogy váltóhiba okozta Hamilton vesztét, de hozzátette, hogy a pontos okokkal még ők sincsenek tisztában "Egyelőre nem tudjuk, talán a differenciálműben történt valami. Ez nagy csalódás. Jó volt a tempója, vigyázott a gumikra, és mindent megtett, ami a győzelemhez kellett. Őrjítő este volt" - mondta a csapatfőnök, aki már abban reménykedik, hogy Szuzukában újra versenyképes lesz a McLaren.