Vágólapra másolva!
A szabadedzéseket fölényesen megnyerő Sebastian Vettel maga sem érti, mi ment félre a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, de bízik a Red Bull versenytempójában. A csapatfőnök a forgalmat okolja.

Sebastian Vettel már többször megmutatta, hogy egy gyengének tűnő hétvégi felkészülés, és egy közepesen alakuló időmérő után a Q3-ban mindig képes előrántani fél másodpercet, hogy a többieknek esélyt sem adva szerezze meg a pole-t. Így aztán nem meglepő a csalódottsága Szingapúrban, ahol éppen fordítottan alakult a forgatókönyv: a három megnyert szabadedzés után az időmérőn végül csak a harmadik helyet tudta megkaparintani.

"Igen, egy kicsit csalódott vagyok, főleg a Q3 miatt" - fogalmazott a német, aki az utolsó etapban a Q2-es körénél is rosszabbat teljesített. "Nehéz megmondani, mi történt. A Q2 végéig elégedett voltam, de a Q3-ban nem tudtuk tartani a tempót a pálya állapotának javulásával."

A csapatot irányító Christian Horner szerint a kanyargós utcai pályán kialakult forgalom okozta a problémát. "A Q2-ben nagyon erősnek tűntünk, és szerintem a Q3-ban egyszerűen elvesztetünk a ritmust a kivezető körök miatt" - fogalmazott. "A legtöbben három-négy tizedet találtak a Q2 és a Q3 között, sajnos Seb esetében egy tizednyi lassulásról volt szó, ami valószínűleg a bemelegítő körének az eredménye."

Szintén csalódottan nyilatkozott a gárda másik autóját vezető Mark Webber, ő csak a 7. helyre kvalifikálta magát. "Ennél előrébb vártuk magunkat" - ismerte el az ausztrál. "Nem volt meg az a hátsó tapadásunk, amit a többi edzésen tapasztaltunk: általában a szuperlágy gumi biztos tapadást nyújt, most azonban nehéz volt ezt elérnünk."

Forrás: Red Bull

A versenyzők ennek ellenére optimistán várják a vasárnapi futamot, hiszen a Red Bull szabadedzéseken mutatott teljesítménye az időmérős baki ellenére is bíztató.

"Szerintem a tempónk megvan, amit a hétvége folyamán bizonyítottunk is, persze nagy kár, ha az időmérőn nem sikerül az utolsó lépés, mert gyorsak voltunk. Egyszerűen nem jött össze a végén" - mondta a címvédő, aki nem tartja "katasztrófának" a harmadik helyet.