Vágólapra másolva!
Szombaton biztossá vált a Szingapúri Nagydíj jövője, az új megállapodás értelmében az éjszakai futamnak 2017-ig biztos helye van a naptárban.

A jogdíjjal kapcsolatos huzavona után a Szingapúri Nagydíj szervezőinek végül sikerült megállapodniuk Bernie Ecclestone-nal, így szombaton hivatalossá vált, hogy az egyedülálló látványt nyújtó éjszakai futam legalább 2017-ig mégiscsak helyet kap a versenynaptárban.

A verseny jövője az elmúlt hetekben bizonytalanná vált, a pénteken kiadott 2013-as tervezetben is csak feltételesen szerepelt, mivel a FOM-mal nehezen jutottak egyezségre az új szerződés részleteivel kapcsolatban. "A legfontosabb az volt, hogy elmagyarázzuk a miniszter úrnak, mi nem versenyzünk ingyen" - élcelődött Bernie Ecclestone.

S. Iswaran, Szingapúr egyik vezető politikusa elárulta, a verseny megrendezése jelenleg 75 millió fontba (mintegy 26 milliárd forintba) kerül, aminek az állam körülbelül 60 százalékát vállalja magára. Az új megegyezés kapcsán elhintette, hogy végül sikerült lealkudni a vita fő tárgyát képező jelentős jogdíjat, bár Ecclestone ezzel kapcsolatban nem volt hajlandó konkrétumokat mondani.

"Én abban hiszek, hogy az ilyen kérdéseket nem szabadna feltenni" - fogalmazott. "Egy úriember soha ne beszéljen pénzről, vagy az előző éjszakájáról."

A korány egyébként a lefaragott jogdíj mellett további átfogó költségcsökkentési programot tervez a következő évekre, amely többek között magában foglalja "az infrastruktúra optimalizálását, egyes állami létesítmények használatát, valamint nagyobb hatékonyságot a verseny szervezésében és levezénylésében."