Vágólapra másolva!
Az FIA kezdeményezésére a szingapúri verseny előtt egyperces tapssal emlékeznek meg a múlt héten elhunyt Sid Watkins professzorról, a Forma-1 korábbi főorvosáról.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén a Forma-1-es közösség többféle módon állít emléket a múlt csütörtökön elhunyt Sid Watkins professzornak. A 84 éves korában elhunyt idegsebész közel harminc évig járta a versenypályákat az F1 hivatalos főorvosaként, és a sportág biztonságosabbá tételéért folytatott küzdelmének köszönhetően számos versenyző életét mentette meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön bejelentette, hogy a vasárnapi futam előtt egyperces tapssal emlékeznek Watkins professzorra a rajtrácson. A hétvége során ezen kívül egy könyvet is elhelyeznek a paddockban, amelyben bárki leírhatja gondolatait az évtizedek óta nagy tiszteletben álló orvosról. A könyvet az FIA és a szervezet biztonsággal foglalkozó intézete, az FIA Insitute később Sid Watkins családjának ajándékozza.

A korábbi háromszoros világbajnok Jackie Stewart a múlt héten felvetette, hogy dr. Watkinsnak valamilyen formában maradandó emléket kellene állítani. Az ötlettel az FIA is egyetért. "Az FIA és az FIA Institute továbbra is gondolkozik azon, hogy az autósportban végzett munkája és a kivételes öröksége elismeréseképpen mi lenne a legmegfelelőbb tiszteletadás Watkins professzor számára" - állt a szövetség által kiadott közleményben.