Vágólapra másolva!
Sam Bird pozitívan nyilatkozott csapata Magny Cours-i tesztjéről, szerinte elegendő adatott gyűjtöttek az autón kipróbált újításokról.

A Mercedes gyakorlatilag nem azzal a céllal vett részt a fiatal versenyzők Magny-Cours-i tesztjén, hogy lehetőséget adjon egy tehetségnek F1-es autó vezetésére - Sam Birdnek ez már a harmadik ilyen gyakorlása volt -, hanem azért, hogy kipróbáljanak több fontos műszaki újítást. Ezek közé tartozott a továbbfejlesztett légellenállás-csökkentő rendszer, illetve az a spéci kipufogó, amely növeli a hátsó leszorítóerőt. Hasonlót már a szezon eleje óta használ a Ferrari, a McLaren és a Sauber is.

Bird két nap alatt 220 kört (közel ezer kilométert, azaz több mint három versenytávot) tett meg a W03-as autóval, és optimistán foglalta össze a tapasztalatokat. "Eredményes teszt volt. Elégedett vagyunk, mert mindent elvégeztünk, amit kellett. Elegendő kilométert tettünk meg az új alkatrészek teszteléséhez, és most rengeteg tanulmányozásra adat van a csapat számára" - idézte a brit versenyzőt az Autosport, aki annak is örült, hogy a hivatalos pilóta, Michael Schumacher a helyszínről követte az eseményeket.

"Jó volt látni őt" - közölte Bird. "Megosztottuk egymással a gondolatainkat, ő is tudni akarta az érzéseimet és a megjegyzéseimet. Jó a munkakapcsolatunk." Csütörtökön Brendon Hartley körözhet Magny-Cours-ban a frissített Mercedesszel.

Forrás: AFP