Vágólapra másolva!
A német egyelőre nem hajlandó feladni az F1-es visszatérésről szóló álmait, és még mindig mérges a Renault-ra, amiért tavaly a szezon közepén rakták ki a csapatból.

Nick Heidfeld a 2011-es Magyar Nagydíjon vezetett utoljára Forma-1-es autót, s bár idén hosszútávú autóversenyeken próbálta ki magát, továbbra is az a célja, hogy visszatérjen az F1-be. Heidfeld 2000 és 2011 között 183 versenyen indult, legutóbb a Renault (a jelenlegi Lotus) színeiben, ahol tavaly a szezon előtt megsérült Robert Kubicát helyettesítette. A magyar futam után azonban kitették a csapatból, és az addigi tartalékpilóta, Bruno Senna kapta meg az autóját. Heidfeld elárulta, még mindig "nagyon mérges" a Renault döntése miatt.

"Időbe telik, amíg az ember feldolgozza az ilyesmit, még mindig nem sikerült túltennem magam rajta" - nyilatkozta a DPA hírügynökségnek Heidfeld, akitől annak ellenére vált meg a Renault, hogy több pontot szerzett, mint csapattársa, Vitalij Petrov. "Nem ilyen búcsúra számítottam."

Heidfeld elárulta, még csak "most kezdi meg a tárgyalásokat" a következő idénnyel kapcsolatban, de mindenképpen szeretne visszatérni a Forma-1-be. "Még nem jutottam el oda, hogy azt mondjam: 'Próbáljunk ki valami mást!' Túlságosan szeretem ezt a sportot" - nyilatkozta a 35 éves német. "Ha könnyű lenne visszatérni az F1-be, már megtettem volna. Nem lesz egyszerű, másrészről viszont, ahogy az elmúlt években is láthattuk, mindig történnek váratlan dolgok."

Az a lehetőség azonban nem vonzó számára, hogy a mezőny végén küszködjön egy kisebb csapat autójában. "Bármelyik istállóhoz azért nem mennék el, bár tudom, nem sok esélyem van arra, hogy rögtön egy élcsapat szerződtessen. Annak sincs sok értelme, hogy tartalékversenyzőként folytassam, hiszen alig vezethetnék" - magyarázta. "Ha nem látok lehetőséget arra, hogy sikereket érjek el, akkor többé nincs szükségem a Forma-1-re."