Vágólapra másolva!
A Japán és az Indiai Nagydíjon a lágy és a kemény abroncsokat használhatják a csapatok, Koreába viszont a két lágyabb keveréket viszi el a Pirelli.

A Pirelli kedden közzétette, melyik gumikeverékek állnak majd a csapatok rendelkezésére a Szingapúri Nagydíjat követő három futamon. A gumigyártó a pályák tulajdonságait figyelembe véve minden versenyhétvégére kétféle abroncsot választ ki a száraz pályán használt négy keverék (kemény, közepes, lágy, szuperlágy) közül.

A három hét múlva megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon a kemény és a lágy abroncsokat használhatják majd az istállók, és ugyanezeket a keverékeket kapják meg két futammal később, Indiában is. A kettő között sorra kerülő Koreai Nagydíjra viszont a lágy gumi mellett a szuperlágyat viszi el a Pirelli. A Monacói, a Kanadai és a Szingapúri verseny után ez lesz idén a negyedik alkalom, hogy a legpuhább abroncs is bevetésre kerül. A csapatok a szabályoknak megfelelően minden versenyhétvégén hat szettet kapnak a keményebb, ötöt pedig a lágyabb keverékekből.