Vágólapra másolva!
Miután megnyerte az első ralit, amin a balesete óta elindult, úgy érzi, megtette kezdőlépéseket a visszatérése felé.

A 2011 februárjában történt balesetéből lábadozó Robert Kubica másfél év után először állt rajthoz nyilvános autóversenyen, amikor egy Subaru Impreza WRC-vel elindult az olaszországi Ronde Gomitolo di Lana ralin, és mind a négy szakaszt megnyerve fölényes győzelmet aratott rajta. Bár sérült jobb kezével nem tudta felemelni a trófeáját, azt mondta, a siker lélektanilag fontos volt.

"Nem akartam bármi áron győzni" - jelentette ki a Gazzetta dello Sport-nak. "Azt tudtam, hogy a vezetés bizonyos fokig olyan, mint a biciklizés: soha nem lehet teljesen elfelejteni, de versenykörülmények között akartam megbizonyosodni a fizikai és lelkiállapotomról. Pozitívak voltak a benyomásaim."

"Még hosszú út áll előttem, néhány nap múlva azonban megújult önbizalommal vágok neki egy komolyabb ralinak. Ha jobb formában lennék, erre nem jöttem volna el, de kezdetnek elég volt, hogy részt vettem a Ronde Gomitolo di Lana-n, és meg is nyertem."

Kubica navigátora ezúttal Giuliano Manfredi volt, aki elmondta: "Jól éreztük magunkat. Már ismerem egy ideje Robertet, ezért arra számítottam, hogy legalább néhányszor fel fogja izgatni magát. Ehelyett azonban végig nyugodt maradt, és a feladatra összpontosított."

A lengyel versenyző ezen a hétvégén a San Martino di Castrozza ralin fog indulni, szintén az Impreza WRC-vel. Két nappal ezelőtt elismerte, hogy Forma-1-be csak 2014-ben szeretne visszatérni. "A következő hónapokban kitalálom, hogy merre tovább, mivel több teszten is részt vettem nagyteljesítményű autókkal, de még el kell döntenem, hogy mit csinálok, mit szeretnék a leginkább. Majd utána látom meg, hogy az F1-es cél elérhető-e vagy sem" - mondta.